Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

04 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vooral in het zuiden en oosten (onweers)buien

Vanochtend is het regionaal mistig of wat nevelig, en op de Waddeneilanden trekken soms wat lage wolkenvelden vanaf de Noordzee voorbij.

In de loop van de ochtend verdwijnt de meeste grijzigheid en krijgt de zon steeds meer ruimte. Vooral in de westelijke kustregio’s wordt het vrij zonnig, op andere plekken komen ook wat wolkenvelden voor.

In het zuiden trekt al vrij snel een eerste regen- of onweersbui binnen en deze breiden zich gedurende de middag geleidelijk verder uit over het zuiden en later oosten van het land. Lokaal kunnen het weer pittige buien zijn, soms met onweer, hagel en regionaal veel regen in korte tijd. Het westen van het land houdt het zo goed als droog.

Met een zwakke tot matige noordwestelijke wind wordt het 20 graden aan de kust tot lokaal nog 27 graden langs de oostgrens.

Ook vannacht blijven enkele regen- en onweersbuien vallen en het wordt niet kouder dan een graad of 15.

Morgen vallen in een groot deel van het land enkele regen- en onweersbuien, lokaal ook met hagel en flinke neerslaghoeveelheden. Het westen en noordwesten hebben de beste papieren voor een droge dag en daar komt ook de zon er het vaakste door.

De buien trekken in de loop van de dag oostwaarts, waarna het in de loop van de middag vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog wordt. Vanaf dat moment krijgt ook de zon weer wat meer de ruimte. Er waait een noordwestelijke wind en het is iets minder warm dan de afgelopen dagen, met 18 tot 23 graden.

Zondagochtend trekken de laatste buien naar Duitsland weg, waar het de rest van de dag zo goed als droog is. Ook krijgt de zon weer flink de ruimte, al ontstaan in het binnenland ook stapelwolken. Met een zwakke tot matige noordwestelijke wind wordt nog steeds wat minder warme lucht aangevoerd en daarmee wordt het 18 tot 22 graden.

Na het weekend breekt weer een drogere periode aan, met flink wat zon en ondanks een aanhoudende noordelijke wind geleidelijk weer iets hogere temperaturen. Op de warmste plekken stijgt het kwik dan tot een zomerse 25 graden.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn