Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

04 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vanuit het zuiden plensbuien met onweer.

Flinke plensbuien trekken vanuit Belgiƫ ons land binnen. Vooral in Brabant en Limburg kunnen de buien vanavond fel uitpakken met hagel, onweer en veel neerslag in korte tijd. Lokaal valt meer dan 50 mm en dat veroorzaakt wateroverlast. Ook kunnen plots windstoten tot 60 km/u optreden. In de rest van het land is het nog droog met opklaringen, maar de buien bewegen zich in noordelijke richting. In het binnenland is het vanavond nog lang zwoel met ruim 20 graden. In de kustprovincies koelt het sterk af door een frisse noordenwind en in het Waddengebied is het zelfs kil door lage bewolking vanaf de Noordzee.

Vannacht breiden de buien zich in noordelijke richting uit. Later in de nacht kan het ook in het noordoosten en oosten flink onweren en ook daar is kans op wateroverlast. Het koelt af tot 12-16 graden.

Morgen is er veel bewolking, al laat de zon zich nog af en toe even zien. Vooral in het noordoosten komen buien voor en dit kunnen pittige buien zijn met onweer en veel neerslag. In de rest van het land is het droog of blijft het bij een enkel buitje. Pas aan het eind van de dag kan in Zeeland de zon nog even goed doorbreken. De meeste buien trekken in de loop van de middag naar Duitsland weg.

Het wordt een stuk frisser dankzij de zwakke tot matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind, 2-5 Beaufort. De maxima liggen rond 15 graden op de stranden, 18 graden in Utrecht en 22 graden in het noordoosten.

In de avond en nacht naar zondag kan in het noordoosten van het land nog steeds een bui voorkomen. Elders is het op de meeste plaatsen droog en in Zeeland klaart het op. Het koelt af naar 11 graden in Zeeland tot 15 graden in Groningen.

Zondag hebben we een tweedeling. In de oostelijke helft van het land en mogelijk ook het midden is het bewolkt en daar kan wat lichte regen vallen. In het westen, vooral in Zeeland, is het zonnig en droog. Waar de scheidslijn precies komt te liggen is nog onzeker. De maxima liggen tussen 16 en 21 graden en daarmee is het aan de frisse kant, normaal is het begin juni 18-22 graden. De noordwestenwind is zwak tot matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan zee, windkracht 2 tot 5.

Maandag is er nog steeds vrij veel bewolking en vooral in het oosten en zuidoosten kan wat regen vallen. Aan zee is het zo goed als droog en een stuk zonniger. De temperatuur ligt dan tussen 16 en 20 graden en daarmee is het fris.

Dinsdag is een overgangsdag. In het westen is er flink wat ruimte voor de zon. Het oosten heeft meer bewolking en daar kan nog steeds een buitje voorkomen. Het wordt al wat warmer met 18 tot 22 graden. Tegen de avond wordt het steeds zonniger.

Vanaf woensdag krijgen we weer een aantal dagen te maken met een hogedrukgebied. Het wordt droog en vrij zonnig. De temperatuur stijgt tot zomerse waarden met circa 25 graden. (bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn