Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

07 juni 2021 door Jannes Wiersema

Zomerse week voor de boeg.

Vanochtend komt vooral in het uiterste (noord)oosten nog een beetje bewolking voor, in de rest van het land is er meteen ruimte voor de zon. Na een nacht met een minimumtemperatuur tot 6 graden en in Woensdrecht een grondtemperatuur van 1 graad, stijgt het kwik snel.

Vanmiddag is het overal vrij zonnig. Landinwaarts ontstaan geleidelijk weer wat stapelwolken, maar het blijft overal droog. De maximumtemperatuur komt uit tussen 19 graden op de Waddeneilanden en 24 graden in het zuiden van het land. De wind draait naar het noorden en is zwak in het binnenland tot matig op de stranden, 2-4 Beaufort.

Vanavond is vooral het uiterste noordoosten van het land gevoelig voor wat bewolking, nevel en/of zeemist, elders is het opgeklaard. Komende nacht is het op het noorden na op de meeste plekken helder, maar kan wel weer een mistbank ontstaan bij minima tussen lokaal 6 en 12 graden.

Vanaf morgen krijgen we te maken met de invloed van een hogedrukgebied. Het is droog met flink wat ruimte voor de zon, vooral landinwaarts ook afgewisseld door een paar stapelwolken. Bij maar weinig wind wordt het morgen al wat warmer met 20 graden op de Wadden tot 26 graden in het zuiden en oosten. In het uiterste oosten kan een stapelwolk zeer lokaal uitgroeien tot een bui. In de nachten is er kans op wat nevel of een mistbank.

Woensdag verandert in het weerbeeld weinig; veel zonneschijn en enkele stapelwolken wisselen elkaar af en langs de oostgrens is er een zeer kleine kans op een bui. Het wordt nog een graadje warmer dan op de dinsdag en in het binnenland stijgt de temperatuur meerdere plaatsen tot 26 graden.

Ook de dagen na woensdag blijft het volop zonnig en droog, al komen er dagelijks wat vriendelijke stapelwolken voor. De maximumtemperatuur ligt nog wat hoger met 21 graden op de Wadden tot plaatselijk 27 graden in het zuidoosten. Op de stranden koelt het ’s middags steeds af als gevolg van zeewind. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn