Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

07 juni 2021 door Jannes Wiersema

Zomerse week,

Vanavond is het eerst nog steeds flink zonnig, en veel van de stapelwolken lossen weer op. In de loop van de avond kan in het noorden wat bewolking vanaf zee binnentrekken, maar het blijft droog. Onder die bewolking is vannacht kans op nevel en/of mist. Elders is het helder en ontstaat alleen een lokale mistbank. De minima liggen tussen 6 en 12 graden.

Morgen blijven we onder invloed van een hogedrukgebied. Het is droog met flink wat ruimte voor de zon. Het noorden begint wat bewolkt, maar in de loop van de ochtend breekt ook daar de zon uitbundig door. Landinwaarts ontstaan weer een paar stapelwolken. Bij maar weinig wind wordt het morgen al wat warmer met 20 graden op de Wadden tot 26 graden in het zuiden en oosten. In de nacht is er weer kans op wat nevel of een mistbank.

Woensdag verandert in het weerbeeld weinig; veel zonneschijn en enkele stapelwolken wisselen elkaar af en langs de oostgrens is er een zeer kleine kans op een bui. Het wordt nog een graadje warmer dan op de dinsdag en in het binnenland stijgt de temperatuur meerdere plaatsen tot 26 graden.

Ook de dagen na woensdag blijft het volop zonnig en droog, al komen er dagelijks wat vriendelijke stapelwolken voor. De maximumtemperatuur ligt nog wat hoger met 21 graden op de Wadden tot plaatselijk 27 graden in het zuidoosten. Op de stranden koelt het ’s middags steeds af als gevolg van zeewind.

In het weekend nog steeds nauwelijks verandering, mogelijk een fractie meer bewolking. Maar het zomerse weer lijkt voorlopig nog wel even aan te houden. ( bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn