Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

08 juni 2021 door Jannes Wiersema

Zomerse weer houdt aan.

Voorlopig blijven we onder invloed van hogedrukgebieden en houden we rustig, zonnig en warm zomerweer.

Vanavond lossen de stapelwolken op en wordt het helemaal helder. Vannacht is er kans op wat nevel of een mistbank. Op de meeste plaatsen blijft het boven de 10 graden.

Morgen verandert in het weerbeeld weinig; veel zonneschijn en enkele stapelwolken wisselen elkaar af. De wind draait naar het westen en is ietsje sterker dan vandaag. Langs de oostgrens is er een zeer kleine kans op een bui. Het wordt nog een graadje warmer dan op de dinsdag en in het binnenland stijgt de temperatuur op meerdere plaatsen tot 26 graden.

Ook de dagen na woensdag blijft het volop zonnig en overal droog, al komen er dagelijks wat vriendelijke stapelwolken voor. De maximumtemperatuur ligt nog wat hoger met 21 graden op de Wadden tot plaatselijk 27 graden in het zuidoosten. Ook de nachten worden steeds iets warmer, het kwik daalt aan het eind van de week nauwelijks verder dan tot een graad of 14.

In het weekend nog steeds nauwelijks verandering. Zaterdag komt de wind tijdelijk uit noordwestelijke richting en is er een fractie meer bewolking, waardoor het iets minder warm is. Zondag is meteen weer een zonovergoten dag.

Het zomerse weer lijkt voorlopig nog wel even aan te houden. Na het weekend gaan we mogelijk richting de tropische 30 graden. (bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn