Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

10 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag was het de warmste dag van deze week.

Vanavond blijft het nog lang warm. In de nacht dalen de temperaturen niet verder dan tussen 12 en 15 graden. Er zijn brede opklaringen en er kan plaatselijk weer mist ontstaan.

Morgen schuift vanuit het westen iets meer bewolking over het land, maar de zon is vooral in het oosten nog steeds vaak te zien. Het noordoosten maakt kans op een lichte bui. De temperatuur ligt dan tussen 19 graden op de Wadden, 25 in het midden van het land en 27 graden in het zuidoosten.

Zaterdag start de dag met wat meer bewolking en het noordoosten maakt kans op een spatje regen. In de middag wordt het vanuit het noordwesten steeds zonniger. Met een aantrekkende noordwestenwind wordt iets minder warme lucht aangevoerd. De maxima variƫren van 18 graden op Terschelling tot 23 graden in Eindhoven.

Zondag ligt een hogedrukgebied precies boven ons land. Het is zonovergoten zomerweer met weinig wind. De zon schijnt ruim 15 uren! De temperatuur stijgt naar 22 graden aan zee, 26 graden in het midden van het land tot 26 graden in het zuiden. Omdat de luchtvochtigheid vrij laag is, voelt het aangenaam aan. Op de stranden daalt de temperatuur in de loop van de middag onder 20 graden door zeewind.

Maandag is sprake van een tweedeling. In het westen neemt in de loop van de dag de bewolking toe en steekt een verkoelende zeewind op. Op de stranden is het een graad of 20, terwijl het in het midden van het land 26 graden kan worden. In het oosten en zuiden is het waarschijnlijk tot in de namiddag zonnig bij weinig wind. Hier kan de temperatuur stijgen naar 28 of 29 graden en het is niet uitgesloten dat het in Noord-Limburg 30 graden wordt.

De dagen daarna is de verwachting onzeker. Als de hogedrukgebieden ons weerbeeld blijven bepalen, houdt het zomerweer aan en kan het op meer plaatsen tropisch warm worden met 30 graden. Er zijn ook weermodellen die storingen vanaf de Atlantische Oceaan dichterbij laten komen. Als dat gebeurt stroomt koelere lucht ons land binnen en neemt de buienkans toe et hier en daar ook onweer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn