Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

17 juni 2021 door Jannes Wiersema

Heetste dag van de week, mogelijk van deze maand.

De nacht is boterzacht verlopen en de minima kwamen op veel plaatsen niet lager dan 15 tot 20 graden. Op zee trekken enkele onweersbuien langs, een enkele zou ook het westen van het land kunnen bereiken.

Vanochtend kan op meer plaatsen langs de westkust een bui voorkomen. De zwakke tot matige wind draait verder naar het zuiden en nog hetere lucht stroomt het land in. In combinatie met veel zonneschijn in een groot deel van het land, warmt het ’s middags dan op grote schaal op naar 31 tot 35 graden. Direct aan zee is het iets minder heet, maar ook daar kan lokaal de tropische grens van 30 graden overschreden worden. Ook op andere plaatsen komt geleidelijk meer vocht in de atmosfeer, waardoor het drukkend warm en benauwd wordt. In het hete binnenland zou later heel lokaal ook een onweersbui kunnen ontstaan.

Vanavond naderen vanuit het zuiden (zware) onweersbuien, maar deze lijken het zuidwesten van ons land pas tegen middernacht te bereiken.

In de nacht naar vrijdag vallen vooral in de westelijke helft van het land (soms zware) regen- en onweersbuien. Landinwaarts blijft het op basis van de huidige weerkaarten op veel plaatsen droog. Het is wederom een echte plaknacht, met minima tussen 15 en 20 graden.

Morgen overdag vallen ook (soms zware) regen- en onweersbuien, de meeste wederom in de westelijke helft van het land. Regionaal kan een flinke plens regen vallen, er is kans op hagel en er kunnen zware windstoten optreden. De zon komt er af en toe tussendoor en het is drukkend warm, met middagtemperaturen tussen 25 graden aan zee en 32 graden in Limburg en Oost-Brabant.

Zaterdagochtend trekken de regen- en onweersbuien naar het noorden weg, waarna het vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen droog wordt en de zon weer af en toe doorbreekt. De wind draait even naar het westen tot noordwesten en daarmee wordt het iets minder heet. De middagtemperaturen variƫren van 18 graden aan zee tot 25 graden in Limburg.

Zondag draait de wind weer terug naar het hete oosten en wordt het met flink wat zon, maar ook een paar regen- en onweersbuien, regionaal weer 30 graden. (bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn