Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

20 juni 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw regen op komst.

Wolkenvelden en opklaringen blijven elkaar voorlopig afwisselen, maar later vanavond neemt de bewolking steeds verder toe vanuit het zuiden. Aan het eind van de avond arriveert een regenzone in ons land en gaat het als eerste in het zuidoosten regenen. Komende nacht trekken er fikse buien van zuid naar noord over het land. Onweer kan daarbij ook voorkomen, vooral in het oosten van het land. De temperatuur zakt niet verder dan tot een graad of 14.

Ook morgen is het eerst op veel plaatsen kletsnat. Het kan soms flink doorplenzen, en in totaal gaat deze regenzone op sommige plaatsen opnieuw tientallen millimeters neerslag opleveren. Ook de wind trekt behoorlijk aan, het waait soms krachtig tot hard aan de kust, vanuit noordelijke richting. In de loop van de middag wordt het droger en ook rustiger, maar nog steeds kunnen er buien voorkomen. De zon laat zich vooral in het oosten nog even zien, maar zal verre van uitbundig schijnen. De middagtemperatuurkomt uit op 16 graden langs de westkust graden en 21-23 graden verder in het binnenland, heel lokaal misschien nog wat meer in het zuidoosten.

Dan is de relatieve rust weer even terug. Dinsdag verloopt overdag meest droog, met af en toe wat ruimte voor de zon. Het is een stuk koeler dan de laatste tijd, met temperaturen die overal onder de 20 graden blijven. Aan het eind van de dag kan in het zuiden een buitje vallen.

Ook woensdag is het koeltjes met maxima van 16 tot 19 graden. Opnieuw is het overwegend droog en zien we regelmatig de zon.

Donderdag draait de wind vanuit het noorden wat meer naar zuidwestelijke richting, en loopt de temperatuur weer wat verder op. Het wordt dan 18 tot 21 graden.

Vrijdag lijkt nog een regenachtige en relatief koele dag te worden, maar in het weekend gaan de temperaturen weer in de lift. Dan bereiken we mogelijk weer zomerse waarden met 25 graden of meer in het binnenland.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn