Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

23 juni 2021 door Jannes Wiersema

In de loop van de dag wat meer zon.

Na een nacht met minimumtemperaturen rond 10 graden en lokaal nog wat regen, blijft het vandaag aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Het kwik stijgt vanmiddag van noord naar zuid naar 16 tot 20, in Limburg mogelijk lokaal 21 graden.

Er trekken vanaf de Noordzee wolkenvelden het land in, maar af en toe is er tussendoor ook al wat ruimte voor de zon. In de loop van de dag krijgt de zon meer ruimte. Het blijft op de meeste plaatsen droog en er waait een zwakke tot matige noordelijke wind.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en met nog steeds een noordelijke wind koelt het af naar 8 a 9 graden in het binnenland en tot rond 11 graden aan de kust.

Morgen krijgt de zon meer ruimte dan vandaag en loopt de temperatuur nog iets verder op, met 18 graden aan de kust tot 22 graden in het binnenland. In de kustgebieden is het vrij zonnig, in het zuidoosten en oosten hangen meer wolkenvelden, maar het blijft vrijwel overal droog. Vrijdag zijn er perioden met zon en blijft het zo goed als droog. Alleen in het zuidoosten zou in de loop van de dag een lokaal buitje kunnen vallen. Met een naar west gedraaide wind, 2-3 Bft, wordt het 18 tot 22 graden.

In het weekend zien we op beide dagen een afwisseling van wolken en zon en beide dagen kan er een regen- of onweersbui vallen. De wind draait zaterdag terug naar richtingen tussen west en noord en dan wordt het van noord naar zuid 18 tot 24 graden. Zondag wordt de wind meer noordoostelijk en stijgt het kwik nog iets verder naar 20 graden aan de kust en naar een lokaal zomerse 25 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn