Tuesday 21 May
Weerman Jannes Wiersema

24 juni 2021 door Jannes Wiersema

Elke dag een graadje erbij.

Het is vrij bewolkt, maar af en toe is er tussendoor ook wat ruimte voor de zon, vooral in de kustprovincies. Vanavond en vannacht breiden de opklaringen zich langzaam uit. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige noordelijke wind. Zo koelt het af naar 8 a 9 graden in het binnenland en tot rond 11 graden aan de kust.

Morgen krijgt de zon een stuk meer ruimte dan vandaag, maar veruit de meeste zon is voor de westelijke helft van het land. Het oosten ligt het grootste deel van de dag nog steeds onder de bewolking. Tegen het eind van de middag gaat het ook daar opklaren. De temperatuur loopt weer iets verder op, met 18 graden aan de kust tot 21 graden in het binnenland. Het blijft vrijwel overal droog.

Vrijdag worden de rollen omgedraaid. In de nacht naar vrijdag wordt de bewolking vanuit het westen weer dikker. Vrijdag begint de dag in het oosten juist zonnig en in het westen bewolkt. In het westen en zuidwesten is ook de grootste kans op een enkele bui, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht en elders blijft het de hele dag droog. Met een naar west gedraaide wind, 2-3 Bft, wordt het 18 tot 22 graden.

In het weekend zien we op beide dagen een afwisseling van wolken en zon en beide dagen kan er een regen- of onweersbui vallen. De wind draait zaterdag terug naar richtingen tussen west en noord en dan wordt het van noord naar zuid 18 tot 24 graden. Zondag wordt de wind meer noordoostelijk en stijgt het kwik nog iets verder naar 20 graden aan de kust en naar een lokaal zomerse 25 graden in het oosten en zuidoosten van het land.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn