Saturday 22 January
Weerman Jannes Wiersema

25 juni 2021 door Jannes Wiersema

Warm weekend met kans op onweer.

Vanavond en vannacht is er een mix van wolkenvelden en opklaringen. In de westelijke helft van het land is nog steeds kans op een bui, maar op veel plekken wordt het droog. Tijdens opklaringen kan mist ontstaan en de wind valt weg. De minima liggen tussen 11 en 15 graden.

Morgen wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Vooral in het zuidwesten komt vrij veel bewolking voor. Verspreid over de dag kunnen enkele buien ontstaan, vooral in de middag en daarbij is ook kans op onweer en hagel. Omdat de buien traag trekken, blijft het op veel plekken droog. Maar als het regent, kan het lange tijd plenzen en is zelfs kans op wateroverlast. Omdat er weinig wind staat en de luchtvochtigheid hoog is, voelt het broeierig aan. Op de stranden steekt een noordelijke zeewind op en daardoor is het daar een graad of 20. In het binnenland is het warmer met maxima tot 25 graden aan toe.

Morgenavond verdwijnen de buien en klaart het breed op. Er kan een mistbank ontstaan en het is niet koud met minima tussen 13 en 16 graden.

Zondag draait de wind naar het oosten en daardoor wordt warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 26 tot 28 graden. Op de Wadden is het met een graad of 20 een stuk minder warm door een noordoostenwind vanaf de Noordzee. Ook op de Zeeuwse stranden kan het in de middag wat afkoelen door zeewind. Er is flink wat ruimte voor de zon en vooral in het zuiden trekken ook wat (hoge) wolkenvelden over. Waarschijnlijk blijft het overal droog en kunnen we genieten van een zwoele zomeravond tijdens de voetbalwedstrijd.

Maandag blijft de wind uit het oosten waaien en wordt nog wat warmere lucht aangevoerd. Met uitzondering van het Waddengebied en de Zeeuwse kust wordt het 25 tot 29 graden. In het noorden schijnt de zon en blijft het droog, in het zuiden neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een flinke regen- of onweersbui met kans op hagel en veel neerslag.

Vanaf dinsdag houden we een afwisseling van zon, wolkenvelden en enkele regen- en onweersbuien met kans op hagel en veel neerslag. De temperatuur ligt tussen 20 en 27 graden, alleen woensdag is het tijdelijk wat frisser. Mogelijk gaat de temperatuur richting het volgende weekend weer omhoog. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn