Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

26 juni 2021 door Jannes Wiersema

Vanavond langzaam uitstervende buiigheid.

Eerst is er lokaal nog een regen- of onweersbui die plaatselijk veel regen in korte tijd kan brengen met kans op wateroverlast. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De luchtvochtigheid is hoog en er staat weinig wind, daardoor voelt het broeierig aan.

Vanavond verdwijnen de buien en klaart het breed op. Er kan vannacht een mistbank ontstaan en het is niet koud met minima tussen 13 en 16 graden.

Morgen draait de wind naar het oosten en daardoor wordt warmere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar 26 tot 29 graden. Op de Wadden is het met een graad of 20 een stuk minder warm door een noordoostenwind vanaf de Noordzee. Ook op de Zeeuwse stranden kan het in de middag wat afkoelen door zeewind. Er is flink wat ruimte voor de zon en vooral in het zuiden trekken ook wat (hoge) wolkenvelden over.

Tegen de avond neemt in de zuidelijke helft van het land de kans op een pittige onweersbui met hagel en windstoten toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog en kunnen we genieten van een zwoele zomeravond tijdens de voetbalwedstrijd.

Zondagavond trekken de regen- en onweersbuien in noordelijke richting, maar lossen in de nacht naar maandag op. Er is dan een mix van wolkenvelden en opklaringen en er staat weinig wind. Kouder dan 14 tot 18 graden wordt het niet en daarmee is het een zwoele nacht.

Maandag blijft de wind uit het oosten waaien en wordt nog wat warmere lucht aangevoerd. Met uitzondering van het Waddengebied en de Zeeuwse kust wordt het 25 tot 29 graden. In het noorden schijnt de zon en blijft het droog, in het zuiden neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een flinke regen- of onweersbui met kans op hagel en veel neerslag.

Vanaf dinsdag houden we een afwisseling van zon, wolkenvelden en enkele regen- en onweersbuien met kans op hagel en veel neerslag. De temperatuur ligt tussen 20 en 27 graden, alleen woensdag is het tijdelijk wat frisser. Mogelijk gaat de temperatuur richting het volgende weekend weer omhoog.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn