Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

28 juni 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw warm, later pittige buien.

Vanochtend is het eerst droog, en na het oplossen van lokale mistbanken schijnt de zon flink. De temperatuur loopt snel op naar 20 tot 25 graden. In de loop van de ochtend trekken vanuit het zuiden pittige regen- en onweersbuien het land binnen. Het voelt daarbij broeierig warm aan.

In de noordelijke helft is het eerst nog vrij zonnig en komen de buien pas later in de middag. Daar zijn de buien wel het zwaarst met lokaal hagel, windstoten en veel neerslag met wateroverlast als gevolg. In het westen en zuidwesten komen lichte buien voor.

In de loop van de middag breekt in het zuiden de zon weer door en daar wordt het dan zo goed als droog. De temperatuur ligt tussen 25 en 28 graden met de hoogste maxima in het noordoosten. In de kustgebieden is het met 20-24 graden minder warm door wind van zee. Tijdens buien koelt het flink af tot een graad of 17. De wind is zwak tot matig en waait in het noorden uit het oosten en in het zuiden juist uit een westelijke richting, windkracht 2 tot 4.

De buien lossen in de avond en vannacht grotendeels op. Er komen opklaringen voor en hier en daar kan een mistbank ontstaan. Het wordt niet kouder dan 16 of 17 graden en daarmee is het zwoel.

Ook morgen staat in het teken van een aantal zware buien met lokaal grote neerslaghoeveelheden. Tussendoor laat de zon zich ook geregeld zien. De temperatuur komt dan al wel een stuk lager uit, met gemiddeld over het land circa 22 graden. In de kustgebieden wordt de 20 graden niet meer gehaald.

Vanaf woensdag lijken de ergste buien achter de rug, al blijft het ook dan nog niet helemaal droog en zeker op woensdag is nog kans op onweer. Tot en met vrijdag is het daarbij nog niet al te warm met temperaturen tussen 17 en 20 graden.

Het lijkt erop dat de temperatuur volgend weekend weer omhoog gaat met 20-25 graden. Dit zijn normale temperaturen voor begin juli. De kans op neerslag neemt af en de zon komt weer vaker tevoorschijn. Een stabiele droge periode lijkt er voorlopig echter nog niet te komen.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn