Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

30 juni 2021 door Jannes Wiersema

Koel en regenachtig

Ook de rest van de dag is het nog bewolkt en soms nat. De meeste regen trekt vanavond naar het zuiden weg en dan wordt het droger, al valt er nog steeds een enkele lichte bui. Ook vannacht is dat nog het geval. De temperatuur daalt tot rond 12 of 13 graden.

Morgen overheerst nog steeds de bewolking en vooral de eerste helft van de dag valt nog wat regen of een bui. Vooral het noorden en noordoosten van het land is dat het geval. In de rest van het land is het zo goed als droog. In de loop van de dag breekt in het noorden en westen de zon nog even door. Dit keer zijn de hoogste temperaturen dan ook voor het noorden. Daar wordt het maximaal 22 graden. In het zuidwesten van het land is het maximaal een graad of 16 a 17. Er waait nog steeds een relatief frisse wind vanaf zee.

Vrijdag valt eerst vooral in het oosten nog een bui, maar het grootste deel van de dag is het droog. De zon laat zich weer iets vaker zien, en op meer plaatsen in het land loopt de temperatuur op tot 21 of 22 graden.

Het lijkt erop dat de temperatuur in het weekend verder omhoog gaat naar 20-25 graden. Dit zijn normale temperaturen voor begin juli. Helemaal droog is het daarbij niet. Zaterdag begint heel aardig, het is eerst droog met regelmatig zon, maar in de loop van de dag is weer kans op een regen- of onweersbui. Zondag is de buienkans nog een stukje groter, al laat ook dan de zon zich af en toe zien.

Een stabiele droge periode lijkt ook na het weekend nog niet aan te breken. Het blijft licht wisselvallig, al lijkt het in de loop van de week steeds droger te worden. Ook de temperaturen blijven redelijk op peil met zo’n 22 graden.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn