Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

02 juli 2021 door Jannes Wiersema

Morgen meer zon en warmer.

Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en daarin ontstaat lokaal nevel of mist. Op sommige plekken in het oosten vormen zich ook lage wolkenvelden, maar het blijft droog. De temperatuur daalt naar 10 tot 16 graden.

Morgen trekken de lokale mist en nevel snel weg en daarna is er meteen flink wat ruimte voor de zon. In het zuidwesten kan al een eerste buitje vallen.

In de loop van de dag trekken hoge wolken over het land en ontstaan ook stapelwolken. De temperatuur stijgt naar 22 tot 26 graden, met een naar zuidoost gedraaide wind. In de tweede middaghelft valt in het zuidwesten een eerste lokale regen- of onweersbui en gedurende de avond gaat dit op meer plaatsen in het land gebeuren. Het kunnen forse buien zijn, met onweer, hagel, windvlagen en veel regen in korte tijd.

In de nacht naar zondag verplaatsen de buien zich naar het noordoosten en lijken daarbij geleidelijk iets aan intensiteit in te boeten. Het wordt niet kouder dan 15 pof 16 graden.

Zondag beginnen we wet enkele regen- en onweersbuien, vooral boven het oosten en noordoosten van het land. Op andere plaatsen is het tijdelijk droger. De zon laat zich met name in het westen af en toe zien en met een zuidwestenwind warmt het op naar 20 tot 23 graden. In de loop van de middag volgen vanuit het zuiden nieuwe (onweers)buien. In totaal kan op de natste plekken opnieuw een flinke hoeveelheid regen vallen.

Na het weekend blijft het wisselvallig zomerweer, met dagelijks wat ruimte voor de zon, maar ook een paar regen- of onweersbuien. Met een aanhoudende zuidwestelijke wind, die vooral dinsdag en woensdag als een lagedrukgebied passeert flink kan doorblazen, komen de middagtemperaturen steeds tussen 20 en 24 graden uit. In de nachten daalt het kwik tot rond een graad of 15.

Een periode met stabiel zomerweer lijkt al met al voorlopig nog niet in aantocht, maar tussen de buien door en met de zon erbij zijn er volgende week toch voldoende momenten om van het weer te genieten. (bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn