Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

08 juli 2021 door Jannes Wiersema

Kuststrook zonnig, later buien landinwaarts.

Vanochtend hebben we eerst weer een afwisseling van zon en stapelwolken. Enkele van die stapelwolken groeien in de loop van de middag vooral in het midden en oosten uit tot een regen- of onweersbui en dat lijkt op wat meer plaatsen dan de voorgaande dagen te gebeuren. Er kunnen ook weer pittige exemplaren tussen zitten.

In de kustprovincies schijnt de zon het meest en blijft het zo goed als droog. Qua temperatuur verandert er weinig, met nog steeds zo’n 20 tot 24 graden bij een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Vanavond en de komende nacht verdwijnen de buien weer en zijn er brede opklaringen. Bij maar weinig wind wordt het nevelig, plaatselijk kan (grond)mist ontstaan. Het koelt op de koudste plaatsen af tot ongeveer 11 graden.

Morgen hebben we nog steeds temperaturen tussen 20 en 24 graden. Het wordt daarbij weer een redelijk rustige dag, met niet veel wind, wat stapelwolken en verder flink wat ruimte voor de zon. Een enkel buitje komt nog wel voorbij, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht.

De precieze verwachtingen voor zaterdag en zondag zijn nog wat onzeker door het gedrag van een storing die in de buurt van Nederland terecht lijkt te komen. Zaterdag komen de buien vanuit het zuidwesten opzetten, waarschijnlijk in de tweede helft van de middag en in de avond. Zondag blijven de buien nog een tijdje boven het noorden en noordoosten van het land aanwezig. De zon is er zaterdag in de ochtend het meeste bij, zondag komt de zon er in de loop van de dag vanuit het zuidwesten steeds beter door. Het wordt beide dagen tussen 20 en 24 gaden.

Ook begin volgende week zijn we nog niet meteen van de buien af. Zeker de eerste dagen van de week komen er nog wat storingen voorbij. Maar wat voor nu geldt, geldt ook dan: veel vaker is het droog en als de zon schijnt, is het met temperaturen dagelijks tussen 20 en 24 graden helemaal niet onaangenaam.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn