Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

09 juli 2021 door Jannes Wiersema

Flink wat zon, maar niet overal droog.

Na het optrekken van een lokale (grond)mistbank is er vanochtend meteen flink wat ruimte voor de zon. In de loop van de dag ontstaan er vooral landinwaarts stapelwolken en een enkele daarvan kan vanmiddag tot een lokale bui uitgroeien, maar veel plaatsen houden het droog. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort. De middagtemperaturen liggen rond normaal voor de tijd van het jaar, met circa 20 graden direct aan zee tot ongeveer 24 graden langs de oostgrens.

Vanavond lossen de stapelwolken op en wordt het helder. In de nacht ontstaat weer een lokale (grond)mistbank en het koelt af tot rond 13 graden.

Morgen schijnt vooral in het noordoosten en oosten eerst nog lange tijd de zon. Vanuit het zuiden tot zuidwesten neemt echter de bewolking overal snel toe en vooral in de zuidelijke helft van het land volgt ’s middags ook een aantal buien, een enkele met onweer. Het noordoosten houdt het tot de avond droog. Met een veelal zwakke zuiden- tot zuidoostenwind wordt het 20 tot 23 graden.

Zondag valt in het noordoosten en oosten nog een enkele bui, verder is het droog. De zon laat zich geregeld zien, afgewisseld met ook wat wolkenvelden en net als morgen wordt het 20 tot 23 graden.

Ook begin volgende week zijn we nog niet meteen van de buien af. Zeker de eerste dagen van de week kunnen er nog een paar voorbijkomen. Maar wat voor nu geldt, geldt ook dan: veel vaker is het droog en als de zon schijnt, is het met temperaturen dagelijks tussen 20 en 24 graden helemaal niet onaangenaam.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn