Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

11 juli 2021 door Jannes Wiersema

Noorden nog buien vanavond.

Wisselend bewolkt en in de noordelijke helft lokaal een bui. Vanavond en vannacht trekken de buien via het noorden weg. Verder zijn er brede opklaringen en ontstaat er op meerdere plaatsen wat nevel of mist, met name op plaatsen waar het geregend heeft. De temperatuur daalt naar 13 tot 16 graden.

Morgen begint de dag op veel plaatsen met redelijk wat zon, maar soms wordt deze wel afgeschermd door wat hoge bewolking. Tegen de middag wordt de bewolking dikker. In het noordoosten kan een bui voorkomen. In de tweede helft van de middag en in de avond krijgt ook het zuidwesten van het land te maken met enkele regen- en onweersbuien. De temperaturen vallen wat hoger uit dan de afgelopen dagen, met 21 à 22 graden aan de kust en lokaal een zomerse 25 graden aan de oostgrens. De wind is meest zwak tot matig uit een oostelijke richting.

Na een zachte nacht met minima rond 16 graden krijgen we op dinsdag al snel te maken met buiige regen. Op de ene plek is het wat droger dan de andere plek, maar de bewolking houdt overal de overhand met slechts af en toe een glimp van de zon. Verder kan in de loop van de dag ook een onweersbui voorkomen in het binnenland. Met een zwak tot matige en aan de kust vrij krachtige noordenwind vallen de temperaturen lager uit dan op maandag. Het wordt maximaal 19 graden aan zee tot 22 graden in het oosten.

Ook op woensdag en donderdag vallen er nog enkele buien met kans op onweer, met name in het oosten van het land. De zon wil woensdag nog niet echt goed doorbreken, donderdag lukt dat al beter, vooral in het westen van het land. De temperaturen liggen met 20 tot 24 graden op vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

Vanaf vrijdag krijgen we te maken met droge(re) condities. Daarbij gaat de zon steeds vaker schijnen. Op vrijdag liggen de temperaturen nog rond de 20 graden, maar in de dagen daarna neemt de kans op zomerse temperaturen van 25 graden of meer duidelijk toe.(bron: weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn