Monday 24 June
Weerman Jannes Wiersema

14 juli 2021 door Jannes Wiersema

Einde van het huidige wisselvalligheid in zicht.

Een lagedrukgebied trekt vandaag en morgen ten zuidoosten van ons land langs en daar omheen draaien vanuit Duitsland allerlei regen- en buiengebieden ons land in, landinwaarts soms ook gepaard met onweer.

Vandaag is er vooral in het binnenland veel bewolking aanwezig en daar valt nu en dan regen of een bui, mogelijk met onweer. Regionaal kan het stevig doorregenen, vooral in de regio Limburg. Op een enkele plek kan wel 50 millimeter regen vallen en kan het tot wateroverlast komen. In de kustregio’s is het iets droger, met af en toe ook wat ruimte voor de zon. Wel staat er daar een stevige noordwestelijke wind, af en toe windkracht 5 tot 6. Landinwaarts is de wind meest matig. De temperatuur varieert vanmiddag tussen 19 graden in Zeeland en lokaal 25 graden in Groningen.

Ook vanavond en vannacht blijft vooral in het oosten en zuidoosten van het land een aantal regen- en onweersbuien vallen. De noordwestenwind blijft stevig doorstaan en het wordt niet kouder dan een graad of 17.

Morgen valt opnieuw een aantal stevige regen- en onweersbuien, voornamelijk weer in de zuidoostelijke helft van het land. In Limburg worden opnieuw de grootste neerslagsommen verwacht. In de kustprovincies blijft het bij een enkele bui en daar breekt in de loop van de dag de zon weer goed door. De noordwestenwind is matig tot aan zee soms krachtig, 3 tot 6 Beaufort, en het wordt 19 a 20 graden aan de kust en 21 tot 23 graden in het binnenland.

Vanaf vrijdag krijgt een hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan meer invloed op ons land en dat resulteert in droger zomerweer. Vrijdagochtend trekken de laatste buien in het oosten naar Duitsland weg en daarna is het droog met vanuit het westen steeds meer ruimte voor de zon. De noordwestenwind is nog zwak tot matig en het wordt 20 tot 23 graden.

In het weekend is er in het hele land flink wat ruimte voor de zon. Zaterdag hangt in het zuiden eerst nog wel wat bewolking, in het noorden schijnt meteen de zon volop. In de loop van de dag wordt het ook in het zuiden zonniger. Zondag is het in het hele land zonnig. De middagtemperaturen stijgen dan op grote schaal weer tot een zomerse 25 graden of meer.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn