Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

16 juli 2021 door Jannes Wiersema

Overwegend droge dagen voor de boeg.

Vandaag krijgt een hogedrukgebied vanaf de Atlantische Oceaan meer invloed op ons land en dat resulteert in droger zomerweer. Alleen het uiterste zuidoosten maakt in de ochtend nog kans op een laatste bui. In de rest van het land is het droog en aan zee zelfs vrij zonnig.

Op de meeste plaatsen is er vanmiddag een mix van zon en wolkenvelden. De noordelijke bries is matig tot vrij krachtig, 3-5 Beaufort en het wordt 19 tot 22 graden. Daarmee is het fris voor juli.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen, maar hier en daar ontstaat mist of lage bewolking. Het koelt af tot een graad of 12.

Morgen start regionaal grijs, maar al snel komt de zon tevoorschijn. In de kustgebieden is het een zonnige dag, maar in het binnenland ontstaan stapelwolken die wat kunnen uitsmeren. Bij een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het 19 graden op de stranden tot 24 in het zuiden.

Zondag is er opnieuw een afwisseling van zon en stapelwolken. Het blijft droog en de temperatuur ligt tussen 20 graden op de Wadden tot 25 in Limburg. De wind is meest matig uit een noordelijke richting.

Na het weekend drijft er vanuit het noorden weer wat meer bewolking ons land binnen. Een spat regen is mogelijk, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De zon is ook regelmatig te zien. De temperatuur komt weer wat lager uit met 19 tot 22 graden en daarmee is het frisser dan normaal. In de tweede helft van juli het gemiddeld 22-25 graden. Toch zal het uit de wind in de zon prima toeven zijn. Later in de week lijkt het weer wat warmer te worden.(bron: weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn