Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

18 juli 2021 door Jannes Wiersema

Mooie, rustige zomerdag.

De ochtend start hier en daar met wat ochtendgrijs. Dat verdwijnt echter al vroeg en daardoor is er flink wat ruimte voor de zon. Met het zonnetje en de zwakke wind is het al snel aangenaam; tussen 9 en 10 uur ’s ochtends wordt de 20 graden al bereikt.

Vanmiddag blijft het volop zonnig, al komen in er, vooral in het binnenland, ook wat stapelwolken voor. De noordelijke wind neemt in kracht toe tot matig (3-4 beaufort), op de Wadden mogelijk ook even vrij krachtig (5 beaufort). Door die noordelijke wind wordt het in het noorden niet warmer dan 21 a 22 graden, terwijl het in het binnenland op uitgebreide schaal zomers warm is (25 graden of meer). In het zuidoosten stijgt de temperatuur tot lokaal 27 graden. In het noorden van het land trekken in de loop van de middag wat meer wolkenvelden over.

Ook vanavond blijft het tot zonsondergang op de meeste plekken overwegend zonnig, al komt in het noorden steeds meer bewolking voor. Later op de avond trekt deze bewolking verder naar het midden van het land, maar het blijft droog. Komende nacht wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Waar het opklaart kan lokaal wat nevel ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 12 en 15 graden.

Morgen is het opnieuw overwegend zonnig, maar vooral in het noordoosten komt er ook regelmatig bewolking voor. Op een zeer lokaal buitje in het noordoosten na blijft het overal droog. Met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 19 graden op de Wadden tot lokaal 23 graden in het zuiden is het wat minder warm dan vandaag.

Dinsdag en woensdag verandert er weinig en drijft er vanuit het noorden regelmatig wat meer bewolking ons land binnen. Een spat regen is mogelijk, vooral in het noorden, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De zon schijnt ook regelmatig en er is niet veel wind. De temperatuur komt uit tussen de 19 en 22 graden en daarmee is het frisser dan normaal. Toch zal het uit de wind in de zon prima toeven zijn.

Vanaf donderdag draait de wind naar het oosten. De temperaturen kunnen dan weer verder oplopen, tot boven de 25 graden.

Ook in het weekend blijft het nog zomers warm, maar dan neemt wel de kans op een (stevige) bui weer toe.(bron:weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn