Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

20 juli 2021 door Jannes Wiersema

Morgen ook flink wat zon.

Vannacht zijn er brede opklaringen. Het wordt nevelig en plaatselijk komen mistbanken voor. Het noorden is het meest gevoelig voor wolkenvelden en later in de nacht kunnen die wolken vooral in het noordoosten van het land wat verder het land op trekken. Het koelt af tot een graad of 9 op de koudste plekken.

Morgen verandert er niet veel. Overdag is er een mix van zon en wolken. Opnieuw heeft het zuidwesten de beste papieren voor zonneschijn, de meeste bewolking is aanwezig in het noorden en oosten. Heel lokaal kan er een spat regen voorkomen, maar het stelt bijna niets voor. Met temperaturen van 21 tot 27 graden is het wel een fractie warmer dan vandaag.

Ook donderdag is de zon regelmatig te zien. Wel is het omdat de noordelijke wind wat koelere lucht vanaf de Noordzee aanvoert iets minder warm dan morgen. De temperaturen schommelen op de Wadden rond 18 graden, in het zuiden kan het nog 24 graden worden.

Vrijdag is de wind naar het noordoosten gedraaid en wordt het weer wat warmer. Met een mix van zon en wolken wordt het op de meeste plekken opnieuw 21 tot 25 graden.

Vanaf zaterdag draait de wind eerst naar het zuidoosten, later naar het zuidwesten. Op zaterdag wordt het waarschijnlijk zomers warm met 25 tot 28 graden. Een lokale 29 of 30 graden is niet uitgesloten. Mogelijk dat er in de loop van de middag en avond al een eerste bui kan vallen. De dagen daarna ligt de temperatuur rond of iets boven normaal, maar nemen de neerslagkansen wel duidelijk toe. Waarschijnlijk vallen er dan dagelijks een paar (stevige) regen- en onweersbuien.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn