Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

27 juli 2021 door Jannes Wiersema

Wisselvallig zomerweer, maar soms ook zon.

Vanavond blijven nog steeds enkele buien actief, lokaal kan daarbij een donderklap voorkomen. Verder zijn er lokaal wat opklaringen, maar er is ook vrij veel bewolking. Vannacht trekken de meeste buien naar het noorden weg, verder is er een afwisseling van wolken en opklaringen. Vooral op plekken waar het heeft geregend kan wat nevel of een mistbank ontstaan. Het koelt af naar 14 of 15 graden.

Morgen begint op veel plaatsen droog met geregeld zon, maar in de loop van de ochtend komen opnieuw buien vanuit het zuidwesten over het land. Een donderklap daarbij is niet uitgesloten, maar minder waarschijnlijk dan de voorgaande dagen. De meest actieve buien lijken wat later op de dag in het midden en noorden te vallen. Tussen de buien door schijnt de zon regelmatig. De zuidwestenwind trekt wat verder aan en waait matig tot vrij krachtig, aan de kust mogelijk windkracht 6 of tippend aan 7. Het wordt maximaal 20 graden in het westen tot 22 graden in het binnenland.

Donderdag ziet er droger uit. Lokaal valt nog een enkel buitje, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Daarbij is de zon regelmatig te zien. Het wordt maximaal 19 tot 21 graden. De zuidwestenwind blijft wel flink doorwaaien en is matig tot vrij krachtig, aan zee mogelijk krachtig.

Voor vrijdag is de verwachting nog wat onzeker. Mogelijk trekt een lagedrukgebiedje via onze omgeving naar het noordoosten. Afhankelijk van de positie kan het in delen van het land stevig gaan waaien met kans op windstoten, maar het kan ook relatief rustig blijven. Wel lijken er weer enkele (stevige) buien te gaan vallen. Het wordt 19 tot 21 graden.

Ook in het weekend zijn we nog niet van de wisselvalligheid af en is de kans op enkele (stevige) buien nog aanwezig. Verder is er een afwisseling van zon en wolken. De west- tot zuidwestenwind neemt waarschijnlijk wat in kracht af. Met temperaturen van 19 tot 21 graden blijft het aan de koele kant voor de tijd van het jaar. Normaal is het 22 tot 26 graden in deze hoogzomerse periode.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn