Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

29 juli 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag flink wat zon, noorden nog een bui.

Vandaag ziet er een stuk droger uit dan de voorgaande dagen. Lokaal valt eerst nog een enkel buitje, voornamelijk in het noorden van het land, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.

In de middag is het vrijwel overal zo goed als droog, al is een lokaal spatje niet uit te sluiten. Daarbij laat de zon zich veel zien. Ondanks dat wordt het niet erg warm: met maximaal 19 tot 22 graden is het nog altijd vrij koel voor de tijd van het jaar. De zuidwestenwind blijft ook flink doorwaaien en is matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig en in de noordelijke kustgebieden eerst nog af en toe hard. In de loop van de dag neemt de wind geleidelijk af.

De avond verloopt vrij rustig en droog. In de nacht zijn er eerst opklaringen en koelt het af tot 11 graden. In de vroege ochtend nadert de volgende storing alweer en keert het buiige weer terug.

Vrijdagochtend begint het in het zuidwesten te regenen en dit buiengebied trekt gedurende de dag over ons land. Er is dan meer bewolking, al komt om de buien heen de zon nog wel eens tevoorschijn. Het wordt opnieuw niet warmer dan 19 tot 22 graden. Vooral i de avond neemt de wind flink toe. De zuidwester kan dan aan zee krachtig en in de nacht naar vrijdag in het noordwestelijke kustgebied mogelijk zelfs even hard worden.

Ook in het weekend zijn we nog niet van de wisselvalligheid af en is de kans op een enkele bui vooral gedurende de middaguren nog aanwezig. Verder is er een afwisseling van zon en wolken. De west- tot zuidwestenwind neemt wat in kracht af. De temperaturen blijven uitkomen rond de 20 graden.

In de nieuwe week lijkt het wat droger en ietsje warmer te worden, maar een compleet droge dag lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Maandag en dinsdag hebben vooralsnog de beste papieren wat dat betreft, maar dan valt in het zuiden nog wel een bui. Echt stabiel zomerweer zit voorlopig nog niet in de kaarten.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn