Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

01 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Veel bewolking af en toe zon ,met stevige buien met kans op onweer.

Vanochtend is er veel bewolking en verspreid over het land een bui, met de grootste kans in het noorden en westen. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten tot westenwind, maar tijdens stevige regen- en onweersbuien kunnen windstoten voorkomen.

De buienlijn trekt langzaam over het land, de buien bereikt het binnenland pas in de middag, dan zijn deze buien ook het actiefst en kan het lokaal dus ook even flink regen. Bij de buien is er ook kans op onweer en hagel. Het wordt 18 tot 20 graden. Tussen de buien door is er ook af en wat ruimte voor de zon, maar de bewolking overheerst.

Vanavond trekken de buien naar het oosten en zuidoosten weg. Achter de buien kan de zon nog even schijnen. Komende nacht is het overwegend droog met flinke opklaringen. Het koelt dan af naar een graad of 12 tot 14. Lokaal kan dan wat nevel of een mistbank ontstaan.

Morgen is in de ochtend nog kans op een enkel buitje in het noorden en in de avond in het zuiden. In de middag is het echter overwegend op veel plaatsen droog en schijnt ook de zon van tijd tot tijd. Met maxima tussen de 18 en 20 graden wordt het een aangename maar te koel dag voor begin Aug. In de nacht in het zuidoosten kans op een (onweersbui).

Dinsdag is er meer ruimte voor de zon. later ontstaan er stapelwolken die in het binnenland kunnen uitgroeien tot een enkele bui. Met een zwakke / matige wind wordt het 21 graden..

Na dinsdag wordt het voorzichtig nog iets warmer, met temperatuur tussen 20 en maximaal 24 graden. Woensdag is het daarbij eerst overwegend droog en redelijk zonnig, maar vanaf donderdag krijgen we weer met buien te maken, opnieuw met onweerskansen.

Daarmee gaat ook August voorlopig de wisselvallige toer op.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn