Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

05 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Zonnige perioden, lokaal een flinke bui.

Vanochtend start in het zuidoosten al met een enkele bui. In de rest van het land is het nog droog met flink wat zon en stapelwolken. De temperatuur stijgt bij weinig wind snel richting een graad of 20.

De stapelwolken die zijn ontstaan groeien vanmiddag uit tot enkele plensbuien en daarbij kan ook weer onweer voorkomen. In het zuidwesten en westen blijft het op de meeste plaatsen droog. Er staat weinig wind uit het zuiden (windkracht 1 tot 3) en de temperatuur ligt tussen 21 en 24 graden.

Vanavond doven de buien in het binnenland snel uit, maar vanuit het zuidwesten neemt al snel de bewolking weer toe en trekt een storing met buiige regen ons land binnen. Vannacht breidt de regen zich over het hele land uit en ook onweer is niet uitgesloten. De zuidenwind trekt flink aan en kouder dan dan 13 tot 17 graden wordt het niet.

Morgen trekt de regenzone snel naar het noordoosten weg en daarachter klaart het in de loop van de ochtend op. Stapelwolken vormen zich daarna vlot en in de onstabiele lucht ontstaan al snel weer nieuwe buien met kans op onweer. Vooral in de kustregio kan veel neerslag vallen en is wateroverlast niet uitgesloten. In het oosten valt het met de buiigheid mee. De wind draait naar het zuidwesten en is matig in het binnenland en soms krachtig aan zee, windkracht 4 tot 6. In het zuidwestelijke kustgebied kan het hard waaien, 7 Bft. Ook stroomt weer frissere lucht ons land binnen, met 19 tot 22 graden is het wel gedaan met de temperatuur tegen 22-26 graden normaal begin augustus.

Zaterdag valt het nog eventjes mee met de buien. Lange tijd is het op veel plaatsen droog met geregeld de zon daarbij. Ook draait de wind terug naar het zuiden om iets af te nemen. Het is daarbij 19 tot 22 graden. Later in de middag en in de avond trekken regen- en onweersbuien vanuit het westen ons land binnen.

Zondag zijn er weer meer buien en daarbij kan weer onweer voorkomen. De meeste bevinden zich in het noordwesten van het land. Tussendoor is er ook wat zon. Er waait een straffe zuidwestenwind en deze houdt de temperatuur relatief laag met een graad of 20.

Maandag en dinsdag blijft het koel en wisselvallig, maar vanaf woensdag neemt de kans op een droger weertype toe met meer zon. Mogelijk stijgt de temperatuur dan weer tot zomerse waarden.
(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn