Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

07 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Wisselvallig weekend, maar zondag ook lange droge perioden.

Vanochtend is het landinwaarts op veel plekken eerst nog droog met soms wat ruimte voor de zon. Verspreid valt al een aantal buien en in de loop van de dag blijven er buien komen vanuit het zuidwesten. Daarbij komt ook onweer of hagel voor. De buien worden afgewisseld met ook nog wat zonnige momenten. De meeste buien vallen in de kuststrook en het noorden van het land, in het zuiden en zuidoosten valt het mee. De wind is zuidelijk en is matig tot aan de kust soms (vrij) krachtig, 3-6 Beaufort. Het wordt vanmiddag 20 tot 23 graden.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het op steeds meer plaatsen droog met wat opklaringen. Aan de kust komen vannacht opnieuw buien opzetten, lokaal met onweer. Het koelt af tot rond 13 graden.

Morgen is de wind iets meer aanwezig, met dan een windkracht 4 tot aan de kust soms 7 vanuit het zuidwesten. Er wordt nog steeds relatief koele lucht aangevoerd en daarmee wordt het 19 tot 22 graden. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af, en er vooral in het noorden en noordwesten van het land valt wederom een aantal regen- en onweersbuien. Het zuidoosten lijkt het beste af, daar duren de droge perioden het langst en schijnt de zon het vaakst.

Ook na het weekend blijft het eerst wisselvallig, met dagelijks een aantal buien, de zwaarste steeds aan de kust. Dinsdagmiddag wordt het iets droger. De middagtemperaturen blijven uitkomen rond 20 graden, in de nachten koelt het af tot gemiddeld een graad of 13.

Vanaf woensdag lijkt het in het zijn geheel droger te worden, met ook iets vaker ruimte voor de zon. Vanaf woensdag wordt het wat warmer en donderdag kunnen de temperaturen in een deel van het land ruim boven 25 graden uitkomen.
(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn