Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

08 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Herfstachtige zondag: buien en veel wind.

Vanochtend komen er vooral in het midden en noorden van het land buien voor. Tussendoor laat soms de zon zich even zien. Het waait flink met een matige tot vrij krachtige wind boven land (4-5 bft) en dichter langs de kust een krachtige wind (6 bft). Pal aan de kust kan het zelfs hard waaien, 7 bft.

Vanmiddag neemt in het hele land de kans op buien weer toe, met daarbij mogelijk ook weer onweer, hagel en flinke windstoten, boven land tot 70 km/uur, aan de kust nog wat meer. Vooral in de noordwestelijke helft van het land neemt de wind nog in kracht toe. De maximumtemperatuur ligt tussen de 18 en 21 graden.

Ook vanavond komen er nog stevige buien voor, al trekt het zwaartepunt van de buien steeds verder naar het noorden, terwijl er in het zuiden steeds meer ruimte voor opklaringen is. De wind neemt geleidelijk af, eerst in het zuiden en komende nacht wordt het ook langs de (noordwest)kust geleidelijk rustiger

Morgen begint de dag overwegend bewolkt en trekken er weer buien over het land, de meeste buien zijn voor het westen en noorden. De wind is matig boven land tot (vrij) krachtig aan de kust. In de middag is er nog altijd kans op een bui, maar wordt het wel droger en is er vanuit het zuidwesten steeds meer ruimte voor de zon. Uiteindelijk kan in het zuiden de temperatuur nog oplopen tot 20 graden, elders is het een paar graden koeler. De wind gaat in de avond weer steeds meer liggen.

Dinsdag komen nog een paar buien voor, maar in de middag knapt het al goed op en schijnt de zon steeds vaker. De temperaturen blijven uitkomen rond 20 graden, in de nachten koelt het af tot gemiddeld een graad of 13.

Vanaf woensdag gaat een hogedrukgebied de buientrein even tot stilstand brengen. Het lijkt dan een paar dagen rustig en droog zomerweer te worden, met vaker ruimte voor de zon. Woensdag kan het daarbij een graad of 24 worden, donderdag gaat daar vanwege een zuidelijke wind nog een schepje bovenop en komen we in een groot deel van het land ruim boven 25 graden uit.

Richting volgend weekend naderen weer wat storingen, maar of ze ons weten te bereiken is de vraag: er is ook een kansje dat het rustige en droge weer aanhoudt.
(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn