Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

09 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Op steeds meer plaatsen buien.

Vanochtend is het overwegend bewolkt, vooral het noorden vallen al een paar buien en vanuit het zuidwesten komen er meer achteraan die ook de rest van het land binnendrijven. In de loop van de ochtend maken het zuiden, westen en midden van het land al kans op die buien.

Vanmiddag spreiden die buien zich uit over de rest van het land en activeren ze wat, waardoor er weer felle exemplaren met onweer, hagel en windstoten tussen kunnen zitten. Langs de kust staat er weer een (vrij) krachtige wind, 5 a 6 beaufort.

In de loop van de middag klaart het vanuit het zuidwesten op steeds meer plekken op, maar het binnenland en het oosten maken nog geruime tijd kans op buien. In het zuiden, waar de zon er nog even bij kan komen, ligt de temperatuur maximaal rond een graad of 20, elders blijft de temperatuur steken op zo’n 18 graden.

Vanavond blijven de buien in de kustgebieden doorgaan en is ook Limburg nog steeds gevoelig voor een regen- of onweersbui. In de rest van het land wordt het vaker droog en komen opklaringen voor.

Komende nacht neemt de wind langs de kust langzaam maar zeker af. Hier en daar komt nog een bui voor en de minima komen uit tussen 12 en 14 graden.

Morgen komen met name in het noorden en het binnenland nog een paar buien voor, maar in de middag knapt het al snel goed op. De eerste opklaringen zijn voor het (zuid)westen, en later klaart het ook elders op en schijnt de zon steeds vaker. Het wordt in de middag tussen 19 en 22 graden en de wind neemt wat af.

Woensdag is het op een enkel lokaal buitje in het binnenland na droog en schijnt de zon flink. De temperaturen lopen op naar 21 tot 24 graden en er staat weinig wind.

Donderdag doet de temperatuur er dankzij een zuidelijke wind nog een schepje bovenop. Opnieuw staat er weinig wind en laat de zon zich veel zien, en de temperatuur loopt op naar 22 graden aan de westkust en op de Wadden tot lokaal 27 graden in het (zuid)oosten. Op vrijdag zien we waarschijnlijk een vergelijkbaar weerbeeld met opnieuw op veel plekken zomerse temperaturen.

In het weekend zit er iets meer onzekerheid in de verwachting, maar volgens de laatste berekeningen lijkt het rustige, droge zomerweer ook dan nog even aan te houden. Wat aanvankelijk een flitszomertje leek, gaat misschien dus nog even in de verlenging.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn