Thursday 20 June
Weerman Jannes Wiersema

13 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Nog een mooie dag vandaag.

In de vroege ochtend is wat bewolking binnengetrokken en komt lokaal een mistbank voor. Het begin van de dag kan dus wat tegenvallen, maar het meeste grijs trekt al gauw naar het oosten weg. Vooral in de middag is er veel zonneschijn, met name in de westelijke helft van het land. De wind draait naar het westen en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, 3-5 Bft. De wind blaast de warmste lucht het land uit, maar met 20 graden in het Waddengebied tot 25 graden in Limburg is het nog steeds aangenaam.

Vanavond neemt de wind in het binnenland af, maar in de kustgebieden blijft het stevig doorwaaien. In de nacht neemt in de noordelijke helft van het land de bewolking toe. Het koelt af tot 11 graden in het zuidoosten en 17 graden op Texel.

Zaterdag heeft het zuiden duidelijk de beste papieren. Daar schijnt de zon regelmatig en is het droog. In het noorden komt meer bewolking voor en is een drup regen niet uitgesloten. Er waait een stevige zuidwestelijke wind en de temperatuur ligt tussen 20 graden in het noordwesten en lokaal 25 graden in Limburg.

Zondag heeft het zuiden opnieuw een aardige zomerdag met een mix van wolkenvelden en zon. De temperatuur ligt daar dan met 23 a 24 graden rond de normaal voor half augustus. In het midden en noorden komt meer bewolking voor en vooral in het noorden is er kans op een regenbui. Daar wordt het 20 tot 22 graden. Wel staat er zondag iets minder wind dan op zaterdag.

Na het weekend hebben we te maken met een depressie ten noorden van ons land. Het wordt wisselvallig zomerweer en er waait een stevige noordwestelijke wind. Ook is het ronduit koel, de 20 graden wordt niet of nauwelijks gehaald en dinsdag kan het kwik blijven steken op een schamele 18 graden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn