Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

17 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Noorden vanavond flinke zonnige perioden,elder bewolkt en op veel plaatsen regen.

Vanavond valt op sommige plaatsen eerst nog steeds wat regen, maar al vrij snel trekt die regenzone naar het zuidoosten weg. Daarachter blijft het bewolkt en valt af en te nog een spatje. In het noorden komen brede opklaringen voor met flinke zonnige perioden. Komende nacht is het ook nog niet geheel droog met nog steeds her en der een bui. In het noorden kan het plaatselijk tot 11 graden afkoelen, in de rest van het land wordt het onder de bewolking niet kouder dan tussen 13 en 15 graden. Verder neemt de wind nog wat af.

Vanaf morgen kruipen we weer langzaam uit het dal. De wind komt uit west tot zuidwestelijke richting, waarmee de koudste lucht verdreven wordt. De temperaturen gaan iets omhoog. Het wordt dan 19 a 20 graden, lokaal mogelijk 21 graden. Nog steeds is er vrij veel bewolking en kan er een lokale bui of wat lichte regen vallen, maar veel is het niet meer. Daarbij breekt de zon iets vaker door dan vandaag.

Voor donderdag geldt hetzelfde: het is behoorlijk grijs en het hele land maakt kans op een enkele bui. In het noorden komt de meeste bewolking voor en daar kan het wat druilerig zijn. Maar vaker is het droog en nu en dan is er een gaatje voor de zon. Opnieuw is het zo’n 18 tot 21 graden.

Vrijdag komen we weer even in de buurt van een hogedrukgebied te liggen. Er vallen nog een paar buien in de ochtend, maar daar na klaart het op en is het zo goed als droog. We zien de zon weer wat vaker doorkomen en met een meer zuidelijke aanvoer kunnen de temperaturen weer stijgen. In het zuidoosten kan het vrijdag alweer 22 graden worden.

In het weekend komt de 25 graden in zicht. Daarbij is er zaterdag flink wat zon en blijft het droog. Zondag begint vriendelijk, maar al snel neemt de bewolking toe en uiteindelijk vallen een paar regen- en onweersbuien.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn