Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

20 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vanavond en vannacht opklaringen, morgen warm.

Vanavond en de komende nacht is het droog en zijn er eerst flinke opklaringen. Later in de nacht wordt het nevelig en kunnen plaatselijk mist en laaghangende bewolking ontstaan. Het koelt op de koudste plaatsen af tot ongeveer 12 graden.

Het weekend verloopt warmer, de 25 graden komt dan weer in zicht.

Daarbij is er morgen geregeld wat zon, al start de dag waarschijnlijk wat grijs omdat in de nacht mist en laaghangende bewolking kunnen zijn ontstaan. Er is weinig wind, maar omdat de aanvoerrichting uit het (zuid)oosten is wordt het toch een stuk warmer. Op de Wadden wordt het in de middag 22 graden, in het zuidoosten kan het lokaal 26 graden worden. Het blijft overdag grotendeels droog.

In de avond volgen vanuit het zuiden alweer enkele regen- en onweersbuien op nadering van een depressie die zondag over het land trekt. In de nacht breiden die buien zich verder over het land uit en kan plaatselijk veel regen vallen. Het wordt niet kouder dan 16 graden.

Zondag lijkt bewolking opnieuw de overhand te hebben. Een complex met regen- en onweersbuien ligt een groot deel van de dag boven ons land. Regionaal kan veel regen vallen. Omdat de zon nauwelijks te zien is, komen ook de temperaturen weer lager uit, rond 20 graden. Het regent overigens niet alleen, in delen van het land kan het tussendoor ook langere tijd droog blijven.

Maandag is het nog steeds wat minder warm, maar komt de zon er al vaker door.

Vanaf dinsdag lijkt het droog te blijven met geregeld zon en temperaturen rond 21 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn