Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

23 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Rustiger en droger weer met ruimte voor de zon.

De buien die gisteren op sommige plekken voor wateroverlast hebben gezorgd, hebben het land grotendeels verlaten. Vooral in het zuidoosten kan lokaal nog een licht buitje vallen, maar op verreweg de meeste plekken is het droog. Er komen vooral in de noordelijke helft (brede) opklaringen voor en er kan wat nevel of mist ontstaan. Het koelt af naar 14 tot 16 graden en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Vanochtend is er vooral in de zuidelijke helft van het land aanvankelijk veel bewolking en kan met name in het zuidoosten nog een enkele bui vallen. In het noorden breekt de zon snel door en die opklaringen winnen vrij snel terrein. De wind waait zwak tot matig uit het noordoosten.

Vanmiddag hebben we te maken met een afwisseling van zon en wolken. De meeste zon is weggelegd voor het noorden en (noord)westen, waar de zon soms uitbundig schijnt. Verder naar het zuidoosten komen meer wolken voor en vooral in Limburg is gedurende dag kans op een enkele spat regen. Het wordt iets warmer dan gisteren met maximaal 20 graden in het noorden tot 23 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht is het op de meeste plekken helder en blijft het overal droog. Lokaal kan wat nevel of mist ontstaan. Met een zwakke noordoostenwind koelt het af naar 10 graden in het binnenland tot 14 graden aan de kust.

Morgen schijnt ’s ochtends op veel plekken de zon. In de middag ontstaan wat meer stapelwolken en schuiven er vanuit het noorden ook wat sluierwolken binnen. Waarschijnlijk blijft het wel overal droog. Met een meest matige noordenwind lopen de temperaturen op naar 19 graden in het noorden tot maximaal 22 graden in het binnenland.

Woensdag gaat het weer veranderen door een koufront dat overtrekt. Na een vrij frisse nacht met in het binnenland minima rond of iets onder de 10 graden, start de dag nog met een mix van zon en wolken. In de loop van de ochtend wordt de bewolking vanuit het noorden echter dikker en neemt de kans op wat (mot)regen toe. In het zuiden en zuidoosten kan het – voor het koufront uit – nog 21 of 22 graden worden, maar in het noorden blijft de temperatuur steken op maximaal 18 graden. Bovendien waait aan het einde van de middag in de kustgebieden een vrij krachtige noordenwind.

Donderdag en vrijdag is er een afwisseling van zon en wolken, maar is ook kans op wat buien, vooral in het oosten. De neerslaghoeveelheden blijven echter beperkt. Met een matige tot vrij krachtige wind uit het noorden tot noordwesten komen de temperaturen niet veel hoger uit dan 17 of 18 graden.

In het weekend blijven we in relatief koele lucht zitten met temperaturen van maximaal 18 tot 21 graden. Daarbij blijft er een afwisseling van zon en wolken met zo nu en dan een bui. Wel staat er wat minder wind dan op donderdag en vrijdag. De nachten worden mogelijk wel wat frisser, zeker als het voldoende opklaart. In het binnenland zouden de temperaturen dan (dik) onder de 10 graden kunnen duiken.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn