Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

26 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Op de meeste plaatsen een grijze start, maar ook hier en daar mooie opklaringen.

De dag begint op veel plaatsen behoorlijk grijs, en lokaal nog een beetje nat. Langzaam trekt die bewolking verder naar het zuiden, en vanuit het noorden begint het op te klaren.Dat levert opnieuw een afwisseling van zon en wolken op, en vooral in het oosten van het land kunnen in de loop van de dag nog een paar buitjes ontstaan. Met een matige tot krachtige noordwestenwind wordt het wat minder warm: het wordt veelal 18 tot 20 graden.

In de avond klaart het verder op en ook vannacht houden we de nodige opklaringen. Verder kunnen nog steeds in het oosten een paar buien voorkomen. De temperaturen zakken op de koudste plekken dan tot een graad of 11.

Op vrijdag houden we grotendeels hetzelfde weerbeeld. Er lijken iets meer en vooral in het oosten ook wat pittigere buien te vallen dan vandaag. Tegen de Duitse grens is zelfs een klap onweer niet helemaal uitgesloten. In het westen is het veel vaker droog en laat de zon zich geregeld zien. Met een soms stevige noordwestenwind wordt het nog altijd niet erg warm, met maximaal 18 of 19 graden. In het weekend zien we weinig verandering. Wederom is er een afwisseling van zon en wolken. Lokaal kan in het binnenland wel weer een bui vallen, maar veel is het niet. De wind blijft uit het noorden tot noordwesten komen en daarom blijft het aan de koele kant met maximaal 19 of 20 graden.

Ook begin volgende week blijven we waarschijnlijk met soortgelijk weer te maken houden. Zonnig en warm nazomerweer zit dus nog niet in de verwachting, maar erg nat en winderig lijkt het ook niet te worden. We zitten er steeds tussenin.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn