Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

28 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Wisselend bewolkt en enkele buien.

Vanochtend zijn er wolken maar schijnt zo nu en dan ook de zon, vooral in het westen. Met name in het oosten kan af en toe een bui vallen. De noordenwind is matig van kracht in het binnenland, aan de kust vrij krachtig.

Vanmiddag blijft er een afwisseling van zon, wolken en een paar buien. De zon is het vaakst te zien in het westen, in het oosten vallen de meeste buien. Grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Het wordt maximaal 19 tot 21 graden.

Vanavond en vannacht neemt vanuit het noordoosten de bewolking toe. Lokaal valt wat lichte regen, maar op de meeste plekken blijft het overwegend droog. De temperaturen dalen naar 12 tot 15 graden en de wind neemt boven land in kracht af. Aan de kust waait nog wel een vrij krachtige noordenwind.

Morgen verandert er niet veel. Er is wederom een afwisseling van wat zon, wolken en enkele buien. Opnieuw zijn de meeste buien voor het oosten van het land, in het westen lijkt het overwegend droog te blijven. Wel is er – zeker in het westen – wat minder ruimte voor de zon dan vandaag en bij sommige buien in het oosten kan later ook een klap onweer optreden. De noordenwind blijft matig tot vrij krachtig. Het wordt maximaal 18 tot 20 graden.

Maandag blijft er vooral in het oosten kans op een enkele bui, maar tussendoor is de zon ook weer wat vaker te zien. De temperaturen komen waarschijnlijk een graadje hoger uit dan op zondag met maximaal 19 tot 21 graden. De noordenwind blijft matig tot vrij krachtig waaien.

Op dinsdag kan nog een enkel buitje voorkomen, maar op de meeste plekken blijft het droog met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt 19 of 20 graden.

Woensdag en donderdag lijkt het overwegend droog te blijven en is de zon regelmatig te zien. De wind neemt wat in kracht af. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden.

De dagen daarna lijkt het vrij rustig en overwegend droog weer te blijven. De temperatuurverwachting is nog wat onzeker. Mogelijk houdt de noordenwind nog even aan waardoor de temperaturen onder normaal blijven liggen, maar er is ook een kans dat de wind naar het (zuid)oosten draait met dan temperaturen rond of boven de 20 graden. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn