Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

29 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag meest bewolkt met nog wat regen, daarna droger en zonniger.

Vanochtend is het op veel plekken bewolkt en vanuit het noordoosten trekt een gebied met af en toe wat (mot)regen binnen. Vooral in het oosten valt er af en toe wat regen of motregen. In het westen blijft het grotendeels droog. De noordenwind waait matig, in het westen vrij krachtig.

Vanmiddag blijft er veel bewolking, al kan er tegen de avond een enkele opklaring voorkomen. Soms valt er nog een bui, vooral in het oosten, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. Het wordt maximaal 18 tot 20 graden en daarmee is het aan de koele kant voor eind augustus.

Vanavond trekken de buien naar het zuiden weg en komt er meer ruimte voor opklaringen. Vannacht is er dan een afwisseling van brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Het blijft vrijwel overal droog en het koelt af naar 13 tot 15 graden.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af. In grote delen van het land is de zon regelmatig te zien, maar mogelijk dat het in Limburg wat meer bewolkt blijft. Op de meeste plekken blijft het droog, al is een enkel buitje in het oosten en zuidoosten is niet uitgesloten. De noordenwind blijft matig tot vrij krachtig en daardoor wordt het niet warmer dan 20 of 21 graden.

Dinsdag is het droog en wisselen zon en wolken elkaar af. De noordenwind waait af en toe nog stevig door. Het wordt maximaal 19 tot 21 graden.

Ook woensdag en donderdag houden we het overwegend droge weertype met een afwisseling van zon en wolken. De wind neemt waarschijnlijk iets in kracht af, maar het blijft aan de koele kant voor begin september met maximaal 18 tot 21 graden.

De dagen daarna blijft het nog even overwegend droog met regelmatig zonneschijn. De wind draait waarschijnlijk wat meer naar het (noord)oosten waardoor het graadje warmer kan worden. Wel zou het ’s nachts kunnen afkoelen tot (ruim) onder de 10 graden wanneer het voldoende opklaart.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn