Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

30 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Deze week overwegend droog met regelmatig zon.

Vanochtend is het aanvankelijk nog wat grijs, vooral in het zuiden. Al snel komt er vanuit het noordoosten wat meer ruimte voor de zon. Het blijft zo goed als droog en de wind waait matig, aan zee vrij krachtig, uit het noorden.

Vanmiddag wisselen zon en (stapel)wolken elkaar af. Met name in het zuiden en zuidoosten kan een enkele lichte bui vallen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het droog. Het is duidelijk warmer dan gisteren met maximaal 20 tot 23 graden.

Vanavond klaart het op de meeste plekken op en vannacht is het zo goed als helder. Het blijft overal droog en op sommige plekken ontstaat nevel of mist. Er staat maar weinig wind en de temperaturen dalen naar lokaal 10 graden in het binnenland en 14 graden aan de kust.

Morgen start de dag op veel plaatsen met zonneschijn. Later op de dag ontstaan er wat stapelwolken, maar de zon blijft ook dan regelmatig te zien. Het blijft overal droog en bij een matige tot vrij krachtige noordenwind wordt het maximaal 19 graden aan zee tot 22 of 23 graden in het binnenland.

Woensdag begint de dag fris met lokaal temperaturen rond of iets onder de 10 graden. Overdag is er een afwisseling van zon en wolken met een in kracht afnemende noordoostenwind. Het blijft overal droog en de temperaturen lopen op naar 19 tot 21 graden.

Donderdag verandert er niet veel en is er wederom een afwisseling van zon en wolken. Het blijft droog en de wind blijft meest matig waaien uit het noorden tot noordoosten. Na een mogelijk frisse start van de dag lopen de temperaturen wederom op naar zo’n 19 tot 21 graden.

Ook op vrijdag is het droog met een afwisseling van zon en wolken. Waarschijnlijk begint de dag opnieuw vrij fris met temperaturen rond of onder de 10 graden. Overdag is het met 19 tot 21 graden in de zon en uit de wind nog steeds aangenaam (na)zomerweer.

In het weekend is de verwachting nog wat onzeker. Waarschijnlijk is het op zaterdag droog en schijnt de zon regelmatig. Daarbij wordt het na een frisse start van de dag zo’n 19 tot 22 graden. Op zondag draait de wind waarschijnlijk meer naar het zuidoosten. Daardoor zouden de temperaturen mogelijk wat kunnen oplopen, maar komen ook buien wat dichter in de buurt van ons land.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn