Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

31 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Rustige en meest droge dagen.

Een hogedrukgebied krijgt vanaf vandaag meer grip op onze omgeving en dat resulteert in een aantal zo goed als droge dagen en geregeld zonneschijn.

Na een vrij heldere nacht, met lokaal mist, is het vandaag ook rustig weer. De plaatselijke mist lost vrij snel op en daarna is er flink wat ruimte voor de zon. In de loop van de dag zijn er ook weer wat wolkenvelden en ontstaan stapelwolken, maar de zon blijft ook geregeld te zien. Op de meeste plaatsen is het droog. Met een zwakke tot matige noordelijke wind wordt het 19 graden op de Wadden tot plaatselijk 23 graden in het oosten en zuidoosten van het land.

Vanavond en vannacht wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en met een nog zwakke tot aan de kust matige noordelijke wind koelt het af naar 11 graden langs de oostgrens en tot 15 graden in het noordwestelijk kustgebied. Lokaal kan in brede opklaringen mist of nevel ontstaan.

Morgen zien we ook een mix van wolkenvelden en zon. Het blijft overal droog en met nog steeds een noordelijke wind wordt het 18 a 19 graden langs de kust tot plaatselijk nog net 21 graden langs de oostgrens.

Donderdag is er vooral in het zuiden iets meer ruimte voor de zon, ook daar echter afgewisseld met wat bewolking. De meeste bewolking hangt in de noordelijke helft van het land, maar het blijft met het hogedrukgebied in de buurt wederom droog. De noordelijke wind draait in de loop van de dag iets meer naar noordoost en het wordt 18 tot 21 graden.

Vrijdag draait de wind vooral in het zuiden van het land verder naar het oosten. Met daar flink wat zon komt de temperatuur er uit op maximaal 22 graden, terwijl het in het noorden met iets meer bewolking een graad of 19 wordt. Het blijft wederom overal droog. Dat geldt ook voor zaterdag, met dan flink wat zon en nog steeds een oostelijke wind. De hoogste temperaturen vinden we dan landinwaarts, met maximaal 22 graden.

Zondag nadert een lagedrukgebied en draait de wind naar het zuiden en later zuidwesten. Er volgen buien en ook de dagen daarna blijft het wisselvallig.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn