Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

05 september 2021 door Jannes Wiersema

Droog en vrij zonnig nazomerweer.

Het is vrijwel overal helder. Doordat er weinig wind staat is er lokaal sprake van nevel of mist. De temperatuur daalt naar 6 tot 10 graden in het binnenland en 13 graden aan de kust.

Vanochtend is het op veel plekken stralend zonnig. Lokaal begint de dag nog met wat nevel of mist, maar die lost snel op. De oostenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3.

Vanmiddag is het droog, warm en zonnig nazomerweer. Soms drijft er wat hoge bewolking over, maar daar heeft de zon niet of nauwelijks last van. Het wordt maximaal 20 graden op de Wadden, 23 graden in het midden van het land en 25 of 26 graden in het zuidoosten.

Vanavond en vannacht blijft het op de meeste plaatsen helder. Het wordt opnieuw een frisse nacht, zeker in het binnenland. Met weinig wind dalen de temperaturen naar lokaal 5 of 6 graden in het (noord)oosten tot zo’n 13 graden aan de kust.

Morgen is het minder zonnig dan vandaag. Zeker in het oosten begint de dag nog zonnig, maar gedurende de ochtend drijven er vanuit het westen steeds meer (hoge) wolken het land binnen. In de middag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft vrijwel overal droog, al is in het noorden een enkele spat regen niet helemaal uitgesloten. In het binnenland staat weinig wind, maar aan de kust steekt er ’s middags een matige zeebries op. Daardoor wordt het aan zee maximaal 20 graden, in het zuiden en oosten wordt het wel zomers warm met 25 of 26 graden.

Ook op dinsdag is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het blijft overal droog en de wind is zwak. Het wordt maximaal 22 tot 26 graden, alleen op de Wadden blijft de temperatuur wat achter met een graad of 20.

Woensdag draait de wind naar het zuidoosten en daarmee bereikt drogere en warmere lucht ons land. De zon schijnt flink en het wordt zomers warm met maximaal 25 tot 28 graden. In het zuiden kan het lokaal zelfs 29 graden worden. Op de Wadden blijft het met 23 of 24 graden opnieuw iets koeler.

Donderdag beginnen we de dag waarschijnlijk met veel zonneschijn. De temperaturen lopen wederom flink op en het wordt 24 tot 28 graden. In de loop van de dag komt er vanuit het zuiden waarschijnlijk wat meer bewolking het land binnen en neemt de kans op een (onweers)bui toe.

Vrijdag komt de wind uit het zuidwesten, is er meer bewolking en vallen er verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. Het wordt dan maximaal 22 tot 25 graden.

In het weekend is het licht wisselvallig weer met een paar (onweers)buien. Daarbij is schijnt de zon af en toe, maar zijn er ook vrij veel stapelwolken. Op zaterdag wordt het waarschijnlijk zo’n 21 tot 24 graden, voor zondag is de temperatuurverwachting nog onzeker.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn