Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

07 september 2021 door Jannes Wiersema

Veel zon en zomerse temperaturen.

De dag begint vandaag met opklaringen, wat dunne sluierwolken en regionaal nevel. De nevel verdwijnt snel in de ochtend, maar de mix van zon en dunne sluierbewolking blijft bestaan. De zon komt daar echter goed doorheen. In de loop van de dag vormen zich her en der ook wat stapelwolken, maar het blijft overal droog. Er waait een zwakke bries uit het oosten tot zuidoosten en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. De middagtemperatuur stijgt dan ook snel naar 22 tot 25 graden aan de kust en tot lokaal 27 graden landinwaarts.

Vanavond lost de stapelbewolking weer op en klaart het breed op. Vannacht verloopt vrij helder en het kwik daalt naar lokaal 10 graden in het oosten en noordoosten, en tot 15 graden aan de westkust.

Morgen wordt wederom een stralende, zomerse dag, met veel zonneschijn, wat dunne sluierwolken en een zwakke tot hooguit matige oostelijke wind. De aangevoerde lucht is warm en in combinatie met veel zon warmt het op naar 23 tot 25 graden aan de kust en naar 26 tot 28 graden landinwaarts. In het zuiden kan het lokaal 29 graden worden.

Ook de donderdag verloopt nog grotendeels zonnig en warm, met middagtemperaturen tussen 22 en 28 graden. Wel trekken er in de loop van de dag vanuit het zuidwesten wolken het land in en vanuit diezelfde hoek volgt later op de dag ook een aantal regen- en onweersbuien. In het noorden blijft het nog tot de avond droog.

Vrijdag blijven er verspreid over de dag enkele regen- en onweersbuien vallen, de meeste in de loop van de middag. De wind draait naar het zuidwesten en daarmee wordt het minder warm, met 20 tot 24 graden.

In het weekend wordt het nog een fractie minder warm en is het wisselvallig, met meer bewolking en verspreid wat regen of een bui. Zondag wordt het daarbij niet meer warmer dan tussen 17 en 20 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn