Saturday 15 June
Weerman Jannes Wiersema

12 september 2021 door Jannes Wiersema

Normaal septemberweer.

Vanochtend schijnt in het noorden en oosten regelmatig de zon, in het midden en zuiden komen er meer wolken voor. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al kan er in de zuidoostelijke helft lokaal een licht buitje vallen. De wind is zwak tot matig en draait naar het westen tot noordwesten.

Vanmiddag blijft er een tweedeling in het weerbeeld. In de noordelijke helft is er een afwisseling van stapelwolken en zonnige perioden. In de zuidelijke helft is er meer bewolking en is de zon slechts af en toe te zien. Uit die bewolking kan lokaal een licht buitje vallen. Het wordt maximaal 19 tot 21 graden.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden en opklaringen. Met weinig wind koelt het af naar lokaal 9 graden in het binnenland tot 13 graden in de kustgebieden.

Morgen is het rustig en droog weer. Daarbij wisselen zon en (hoge) wolken elkaar af. Met een zwakke wind loopt de temperatuur op naar 19 tot 21 graden. Dat zijn waarden rond normaal voor de tijd van het jaar.

Voor dinsdag is de verwachting nog onzeker. Vanuit het zuidwesten komt een lagedrukgebied dichterbij. Waarschijnlijk bereikt het lagedrukgebied ons land al in de ochtend, waardoor er overdag verspreid over het land regen- en onweersbuien vallen. Tussen de buien door kan de zon dan af en toe schijnen en loopt de temperatuur in het binnenland op naar 19 tot 22 graden. In het noorden en westen wordt het door wind van zee dan 16 tot 19 graden. Echter, het is niet uitgesloten dat het lagedrukgebied ons pas later op de dag bereikt. Dan zou er meer ruimte voor de zon zijn en kan het op veel plekken 21 tot 24 graden worden met in de avond enkele (onweers)buien.

Woensdag trekt het lagedrukgebied naar het oosten weg en is het een stuk droger. Lokaal kan er nog een bui vallen, maar op de meeste plekken blijft het droog. Verder wisselen zon en wolken elkaar af. Het wordt maximaal zo’n 20 graden.

Donderdag en vrijdag verandert er niet veel en wisselen zon, wolken en een enkele bui elkaar af. De temperatuur loopt wederom op naar ongeveer 20 graden.

Ook in het weekend is er kans op een paar buien en is er naast wolken ook ruimte voor de zon. De temperaturen blijven waarschijnlijk rond de 20 graden liggen.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn