Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

15 september 2021 door Jannes Wiersema

De luchtdruk gaat weer iets stijgen: overwegend droge dagen.

Een lagedrukgebied trekt vandaag via het Kanaal, over de Noordzee richting Denemarken. Een bijbehorende buienfront ligt vanochtend nog deels over de (zuid)oostelijke delen van het land, met daar nog een lokale regen- of onweersbui. In de westelijke helft van het land is het droog. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en er waait een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind, 2 tot 4 Beaufort.

Vanmiddag ontstaan boven het oosten opnieuw een paar buien, mogelijk ook nog met een klap onweer. De rest van het land houdt het wederom zo goed als droog en met nog af en toe zon warmt het op tot 19 of 20 graden aan de kust en tot 23 graden in het binnenland.

Vanavond trekken de buien naar Duitsland weg en wordt het overal droog.

Vannacht krijgt een uitloper van een hogedrukgebied meer invloed op onze omgeving en begint het vanuit het zuidwesten wat op te klaren. Met een veelal zwakke westelijke wind koelt het af tot rond 13 graden. Hier en daar wordt het nevelig of ontstaat een mistbank.

De westelijke wind voert morgen niet meer zulke hele warme lucht bij ons aan en daarmee wordt het maximaal 19 of 20 graden. Wel is het heel rustig weer, met een mix van wolken en zonnige momenten. Ook blijft het op de meeste plaatsen droog.

Vrijdag en zaterdag draait de wind wat meer naar het zuiden en later zuidoosten, waardoor het kwik weer net een fractie verder oploopt. Op beide dagen wordt het 19 tot 22 graden, met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en het blijft droog, al liggen buien boven Belgiƫ voor het uiterste zuiden van Nederland wel dichtbij.

Ook zondag en de dagen daarna verandert weinig. Er zijn perioden met zon en het is meest droog, alleen doet de maximumtemperatuur weer een klein stapje terug, met dan overdag gemiddeld nog een graad of 19. In de nachten daalt het kwik tot een graad of 11.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn