Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

20 september 2021 door Jannes Wiersema

Mooie start van de week.

Het koelt af tot 7-9 graden in het binnenland. Lokaal komt nevel of een mistbank voor.

Een eventuele mistbank lost vanochtend snel op, maar hier en daar begint de dag wel weer met wat ochtendgrijs, vooral in het oosten en noorden komt weer bewolking voor. Elders schijnt de zon en in de loop van de ochtend gaat de zon ook in het binnenland steeds vaker schijnen.

Vanmiddag is er veel ruimte voor de zon, maar er komen ook enkele wolkenvelden voor. De meeste bewolking is voor het noordoosten van het land. Doordat de wind uit het noordoosten komt, is het wat koeler dan voorgaande dagen met 16 graden in het noorden tot 20 graden in het zuiden.

Vanavond klaart het op veel plekken op en er volgt een koele nacht, waarin het kwik lokaal naar 4 graden kan dalen. Aan de grond kan de temperatuur dicht bij het vriespunt uitkomen. Er kan hier en daar wat nevel of mist voorkomen.

Ook morgen is het droog en schijnt de zon regelmatig, al trekt er in de middag een gebied met wat meer bewolking over het noorden en noordoosten van het land. De meeste zon is daardoor in het zuiden van het land te vinden. Verder is er ook hoge bewolking aanwezig, maar daar kan het zonnetje doorheen schijnen. De wind is zwak en variabel van richting en de maxima liggen tussen de 16 en 19 graden.

De woensdag verloopt overwegend zonnig en droog. De wind draait naar het zuiden, waardoor het met 17 tot lokaal 20 graden een fractie warmer wordt dan op de dinsdag. wordt het 16 tot 19 graden en in de nachten daalt het kwik in het binnenland op grote schaal onder 10 graden.

Vanaf donderdag komen depressies boven de Atlantische Oceaan dichterbij. De stroming draait naar het westen en waarschijnlijk wordt het (licht) wisselvallig met vooral in de noordelijke helft van het land een aantrekkende wind en een toenemende kans op neerslag. De nachten worden weer een stuk zachter en overdag ligt de temperatuur rond normaal met 16 tot 19 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn