Thursday 18 July
Weerman Jannes Wiersema

23 september 2021 door Jannes Wiersema

Herfstachtig in het Noorden vandaag.

Na een heerlijke nazomerperiode is woensdagavond om 21:21 officieel de herfst begonnen toen de zon precies boven de evenaar stond, maar echt herfstachtig wordt het voorlopig niet. Toch beleven we donderdag wel even een tijdelijk dipje met meer wind, minder zon en mogelijk een buitje.

Vannacht trekken er vooral over het noorden van het land wat wolkenvelden. Ook wakkert de wind verder aan naar een kracht 5 of 6 in het waddengebied. Hierdoor wordt het minder koud dan de afgelopen nachten, met 9 tot 15 graden.

Morgen neemt op passage van een koufront de bewolking vanuit het noordwesten toe en vooral in het noordoosten kan een buitje vallen. In de rest van het land blijft het, op een enkele drup na, zo goed als droog en zeker in het zuiden is er nog aardig wat ruimte voor de zon. Het wordt 18 graden op de Wadden tot maximaal 21 graden in het zuiden. Wel waait de westen- tot zuidwestenwind nog flink met windkracht 4 tot 5 in het hele land, en aan zee krachtig tot mogelijk even hard, 6 a 7 Bft.

Vrijdag wordt het weer wat rustiger. Er is een afwisseling van wolkenvelden en zon, met de meeste ruimte voor de zon in de westelijke kustregio’s. Het blijft droog en met een matige tot aan de kust soms nog vrij krachtige zuidwestenwind wordt het 18 tot 21 graden.

In het weekend lijken we wederom van een hogedrukgebied boven ons land te profiteren. Er is zaterdag regelmatig ruimte voor de zon en in combinatie met een zuidelijke wind kan dat middagtemperaturen tussen 20 en 23 graden opleveren. Zondag draait de wind naar het zuidoosten en wordt het mogelijk nog een graadje warmer, met op grote schaal 24 graden. Aan het eind van de dag trekken vanuit het zuiden een paar buien over het land, mogelijk met onweer.

Na het weekend lijken storingen ons beter te kunnen bereiken en wordt het licht wisselvallig herfstweer. De temperaturen zakken daarbij weer iets terug richting het langjarig gemiddelde.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn