Monday 18 October
Weerman Jannes Wiersema

24 september 2021 door Jannes Wiersema

Vanuit het westen meer zon.

Koud is het vanochtend niet, wel is het op veel plaatsen bewolkt en regionaal wat grijs door nevel en mist. Plaatselijk kan nog een licht buitje voorkomen, maar dat heeft weinig om het lijf. In het westen breekt bovendien al snel de zon door. Vanmiddag breiden de opklaringen zich naar het oosten uit, waardoor ook daar de zon nog even tevoorschijn komt. De wind draait naar het zuidwesten en is matig in het binnenland en krachtig in het noordwestelijk kustgebied, windkracht 3 tot 6. De maxima variƫren van 18 graden op Terschelling, 20 graden in Utrecht tot 22 graden in het Zeeuwse Terneuzen.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag klaart het in het zuiden verder op, terwijl in het noorden juist de bewolking toeneemt en daar is kans op wat regen. De temperatuur ligt tussen 9 graden plaatselijk in Limburg tot 16 graden op de Wadden.

Morgen draait de wind naar het zuiden en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. In het zuiden is het prachtig nazomerweer met flink wat zon en daar stijgt het kwik naar 22 of 23 graden. In het noorden en westen komt meer bewolking voor, en is kans op een spetterbuitje. Met 19 tot 21 graden blijft de temperatuur daar ook wat achter.

Zondag wordt het overal warm met maxima tussen 20 graden op de Wadden en plaatselijk 24 graden in het binnenland. Na een droge en vrij zonnige start neemt in de middag de bewolking toe en vooral in de oostelijke helft van het land stijgt de kans op een regen- of onweersbui. Er staat niet al te veel wind uit een zuidelijke richting.

Na het weekend slaat het om. Storingen weten ons land weer te bereiken. Dat gaat gepaard met meer bewolking, van tijd tot tijd regen en soms weer wat meer wind. Toch zijn er ook droge dagdelen met de zon erbij. Zo lijkt volgens de huidige berekeningen dinsdag droog te verlopen. Omdat de wind naar het westen tot zuidwesten draait, stroomt vanaf de Atlantische Oceaan koelere lucht ons land binnen. Maandag wordt in het binnenland de 20 graden nog gehaald, daarna wordt het snel frisser met later in de week slechts een graad of 16 op de thermometer.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn