Sunday 16 June
Weerman Jannes Wiersema

25 september 2021 door Jannes Wiersema

Zuiden steeds meer zon, elders wolkenvelden met in het Noorden kans op een lichte buitje.

Vanochtend starten we het weekend op veel plaatsen met wolkenvelden. Zeer lokaal valt een spetterbuitje. Alleen in Zuid-Limburg is het zonnig en ook in het noordwestelijk kustgebied is er ruimte voor de zon. De temperatuur stijgt langzaam richting de 20 graden.

De opklaringen breiden zich vanmiddag uit over het zuiden, waardoor ook in het zuiden van Brabant en Zeeland de zon doorbreekt. Daar kan de temperatuur oplopen naar 22 tot plaatselijk 24 graden. In het midden en noorden van het land overheerst de bewolking en is kans op een buitje. Alleen op de Waddeneilanden schijnt de zon geregeld. Ook is het verder naar het noorden met 20-21 graden iets minder warm. Toch voelt het klam aan door de hoge luchtvochtigheid en de zuidenwind is slechts zwak van kracht, 1-2 Bft.

Vanavond breiden opklaringen zich over het hele land uit, waardoor het vannacht ook in het noorden helder wordt. Er kan wat mist ontstaan en het koelt af tot plaatselijk 9 graden in het oosten van het land tot 15 graden aan zee.

Morgen is een fraaie dag voor buitenactiviteiten. Er is een afwisseling van wolkenvelden en zon en op de meeste plaatsen blijft het droog. Een enkele regen- of onweersbui is vooral in het zuidoosten van het land niet uitgesloten. De wind draait van zuid naar zuidwest en wordt zwak tot matig, windkracht 2 tot 4. Het is warm met 22 graden aan zee tot 24 graden in het binnenland. Zelfs een lokale 25 graden is niet uitgesloten en dan mogen we spreken van een zomerse zondag. Het is broeierig en daardoor voelt het nog wat warmer aan.

Maandag trekt een koufront over het land en dat gaan we goed merken. Na een droge start met wat zon neemt snel de bewolking toe en trekt rond het middaguur een regenzone over het land. De wind draait naar het westen en neemt eventjes flink in kracht toe. In de namiddag trekt de regen naar Duitsland weg en breekt vanuit het westen de zon flink door. Ook wordt het dan weer wat rustiger. Het is minder warm dan dit weekend met maxima tussen 18 en 20 graden, maar het is nog wel een graadje warmer dan normaal eind september.

Dinsdag zitten we eventjes tussen de storingen in. Het zou zomaar eens helemaal droog kunnen blijven met een mix van stapelwolken en zon. De wind neemt af en is zwak tot matig uit een zuidelijke richting. Koud is het niet met 18 tot 20 graden.

Vanaf woensdag wordt het herfstachtig. Storingen weten ons land vaak te vinden, daardoor is er meer bewolking en valt van tijd tot tijd regen. Soms zijn er ook droge dagdelen met wat zon. Richting het weekend trekt de zuidwestenwind in kracht aan. Er wordt frissere lucht aangevoerd, de middagtemperatuur zakt terug naar waarden tussen 14 en 18 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn