Tuesday 25 June
Weerman Jannes Wiersema

28 september 2021 door Jannes Wiersema

Een aardige najaarsdag.

Vandaag zitten we tussen de storingen in. Daardoor is het fraai najaarsweer met flink wat zon bij een graad of 18. Vanaf morgen wordt het wisselvallig en fris met maxima rond 15 graden. Het noordwesten heeft dan de meeste regen, het zuidoosten de meeste zon.

Vanochtend is het rustig septemberweer met flink wat zon en enkele wolkenvelden. De temperatuur ligt eerst rond een graad of 10, maar loopt op richting 15 graden. Langs de noordwestkust zou een bui vanaf zee kunnen binnentrekken.

Vanmiddag blijft het rustig weer met een mix van wolkenvelden en flink wat zon. Alleen in het noordwesten is kans op een bui. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind, 2-4 Beaufort, wordt het 17 tot 19 graden en dit zijn ook normale temperaturen voor eind september.

Vanavond zijn er brede opklaringen, maar op nadering van een volgende storing neemt in de kustgebieden de zuidenwind al toe tot (vrij) krachtig, 5-6 Bft. Vannacht neemt de bewolking snel toe en trekken flinke buien vanuit het zuidwesten ons land binnen. Aan zee is kans op een klap onweer. In Limburg, het oosten, noordoosten en noorden blijft het tot de ochtend droog. De minima liggen tussen 9 en 13 graden.

Morgen wordt een onstuimige herfstdag. Vanuit het westen trekken flink wat buien over het land en deze kunnen in het noordwestelijk kustgebied met onweer gepaard gaan. In het zuidoosten is het wat droger en vooral daar laat de zon zich ook regelmatig zien. De wind draait naar het westen en wordt matig tot vrij krachtig, windkracht 3 tot 5. Aan zee waait het krachtig tot hard, 6-7 Bft. Met maxima tussen 13 graden in Friesland en 16 graden in Zeeland is het fris voor de tijd van het jaar.

Vanaf donderdag blijft het wisselvallig met soms veel wind. Wel zien we een duidelijk verschil tussen de kustgebieden en het binnenland. Vooral in de noordwesthoek is het soms kletsnat en waait het hard met maar weinig ruimte voor de zon. In het zuidoosten is het een stuk droger en laat de zon zich vaak zien. Donderdag is het fris met een graad of 15, daarna liggen de temperaturen weer wat hoger met 16 tot 19 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn