Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

01 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Meeste regen en wind aan de kust.

Het regenfront dat afgelopen nacht vooral boven de noordwestelijke helft van het land lag, met daar bewolking en af en toe regen, trekt vandaag steeds verder het land over. In eerste instantie valt vanochtend vooral in het noorden en westen wat regen en is het onstuimig, met direct aan zee soms nog een windkracht 7 en forse windvlagen. In het binnenland is het droog en is er zelfs nog wat ruimte voor de zon. Pas in de loop van de middag trekken de bewolking en regen ook de zuidoostelijke helft van het land in. De meeste neerslag valt in de noordwestelijk helft van het land, met daar regionaal ruim 20 millimeter. De temperatuur komt weer iets hoger uit, met 16 tot maximaal 19 graden.

Vanavond is het in het hele land regenachtig en lokaal kan het ook even onweren. Pas in de loop van de nacht wordt het vanuit het westen droog. De wind neemt iets af en het koelt af naar 9 tot 12 graden.

Morgen begint de dag ook droog, met af en toe een gaatje voor de zon. Er staat niet meer zoveel wind. Vanuit het westen neemt echter al snel de bewolking weer toe. Heel lokaal kan daar net een drup motregen uit vallen, maar veel is het nog niet. Later in de middag neemt de bewolking verder toe en gaat het vanuit het westen weer regenen. Ook trekt de wind dan weer flink aan, bij middagtemperaturen rond 17 graden.

Morgenavond en in de nacht naar zondag breidt de regen zich uit over het hele land en ook een groot deel van de zondag is het onstuimig en kletsnat. Aan zee kan het opnieuw hard tot stormachtig waaien en in het hele land is kans op zware windstoten. In totaal kan meer dan 20 mm vallen. Later op de dag komt er ook weer wat ruimte voor de zon en wordt het vanuit het westen weer droger. Het is fris, met middagtemperaturen rond 14 graden.

Na het weekend houden we het wisselvallige herfstweer vast met soms ook droge dagdelen waarbij de zon zich laat zien. Af en toe waait het stevig en de temperaturen liggen rond normaal met een graad of 16.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn