Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

11 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Een enkel buitje.

De wind is naar het westen tot noordwesten gedraaid en dit is de aankondiging van een ander weertype deze week. Er komen wat buien voor en de eerste helft van de week is het weertype wisselvallig.

Vanochtend kan een enkel buitje vallen. Tussen de buien door is er soms ruimte voor de zon, de meeste zon is voor de noordelijke helft. Er staat een zwakke tot matige wind, op de Wadden ook (vrij) krachtig.

Vanmiddag verandert weinig. Nog steeds kan een enkele buitje vallen. voornamelijk in de noordelijke helft van het land. Er zijn vrij veel wolken, maar af en toe schijnt ook de zon. De wind trekt wat verder aan, tot (vrij) krachtig op de Wadden. De middagtemperatuur stijgt naar 14 of 15 graden.

Vanavond komen nog altijd wolkenvelden voor, maar is het wel op de meeste plaatsen droog. Tussendoor zijn er brede opklaringen. Het koelt af tot een graad of 7 in het binnenland. Nevel en lokaal een mistbank kunnen gaan ontstaan.

Komende nacht neemt de bewolking toe en valt in het noorden van tijd tot tijd buiige regen. Aan de kust blijft het stevig waaien. De temperaturen lopen iets op.

Ook morgen begint de dag, vooral in het binnenland en het zuiden, nat. Daarna is er wat ruimte voor de zon, voornamelijk in het noorden. In de middag komen vooral in het zuiden en later voornamelijk in Zeeland buien voor. Er staat een matige tot aan de kust (vrij) krachtige wind en de maximumtemperatuur ligt tussen 11 en 14 graden, waarmee het wat kouder is dan vandaag.

Gedurende de dagen na morgen blijft het licht wisselvallig. De wind neemt geleidelijk in kracht af.

Woensdag wisselen een paar lichte buitjes (voornamelijk in het noorden) en zonnige momenten elkaar af bij maxima rond 13-14 graden.

Donderdag lijkt overwegend droog te verlopen met maxima rond 15 graden.

Vrijdag is er weer een grotere kans op neerslag en meer wind, vooral in het noorden van het land. Die dag wordt het 13 of 14 graden.

Komend weekend neemt de kans op droog weer toe.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn