Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

19 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Zachte dag vandaag.

Een storing trekt vanochtend van zuidwest naar noordoost over het land en de dag begint dan ook met veel bewolking en soms wat lichte regen. In het zuidoosten kan het af en toe wat harder regenen. In de loop van de middag trekt de regen naar Duitsland weg.

Op steeds meer plaatsen wordt het vanmiddag vanuit het zuidwesten dan ook droog en vooral in het zuidwesten is er soms nog wat ruimte voor zon. Er steekt een stevige zuidwestenwind op, matig tot aan zee soms krachtig, windkracht 4 tot 6, en het is behoorlijk zacht voor de tweede helft van oktober, met 16 tot 19 graden. In Zeeuws-Vlaanderen zou het plaatselijk 20 graden kunnen worden.

Vanavond zijn er brede opklaringen en is het droog. Er staat nog wel een stevige zuidwestenwind. Gedurende de nacht neemt de bewolking weer iets toe en later kan in het westen een beetje regen vallen. Het wordt niet kouder dan 14 tot 16 graden en dat zijn temperaturen die we in deze tijd van het jaar normaalgesproken overdag gemiddeld halen.

Ook morgen is het ook nog zacht, met temperaturen tussen 17 tot 19 graden. Een afgeronde 20 graden in het zuiden is ook dan niet uitgesloten. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en verspreid over de dag valt een aantal buien, de meeste in de middag en dan is er ook kans op onweer. Het blijft stevig doorwaaien, met aan de kust een soms harde zuidwestenwind, 7 Beaufort, en windstoten tot 75 kilometer per uur. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Beaufort.

Donderdag trekken meerdere buiengebieden over het land. De dag begint meteen erg onstuimig. In de tweede helft van de nacht en in de ochtend kan het aan de kust mogelijk stormachtig waaien (windkracht 8) met zware windstoten. Ook in het binnenland is het allesbehalve rustig. In de nacht, maar ook overdag vallen talrijke buien met onweer en in totaal kan 10 tot 20 mm aan regen vallen, misschien nog wat meer. In het zuidoosten lijkt het wat droger te blijven. De zon is nauwelijks te zien en het is met 12 tot 14 graden beduidend frisser dan op woensdag.

Vrijdag en in het weekend hebben we te maken met vrij lage temperaturen van 10 tot 14 graden. Op vrijdag vallen er waarschijnlijk nog behoorlijk wat buien, misschien zelfs een keer met korrelhagel. Het weekend lijkt iets droger en rustiger te verlopen. De zon kan af en toe tevoorschijn komen, maar er blijven ook vrij veel wolken aanwezig.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn